Derfor er additiver vigtigt for din bil

Derfor er additiver vigtigt for din bil

6. jul
Tilsætning af additiver med direkte indsprøjtning ved tankning kan forlænge din benzinmotors levetid betydeligt, viser en ny undersøgelse fra FDM.

Additiver er essentielt at tilsætte for at vedligeholde din bils motor og samtidig køre længere på literen. I hverdagen vil man med en tilsodet motor opleve, at man kører kortere på literen og har en mere ujævn tomgang. Der er dog tydelig effekt ved brug af rensende additiver, når det kommer til minimering af sod-dannelsen i motoren og rengøring af indsprøjtningsdyserne, og man kan dermed undgå dyre reparationer eller i værste fald en udskiftning af motoren.

Pris for additiverne og mængde
Det kan være forbundet med meget arbejde at tilsætte additiverne selv, og man skal være påpasselig med ikke at overdosere. Man kan derfor med fordel trække tankpistolen på en af landets tankstationer istedet. Her finder man det billigste og nemmeste alternativ hos Circle K. I en undersøgelse fra april 2020 var merprisen på Circle Ks milesPlus er lige under 800 kr. i forhold til almindelig oktan 95-benzin ved 20.000 km’s kørsel for en bil, der kører 15 km/l. Til sammenligning var Q8s GoEasy 95 Extra lige under 1.200 kr. og Shell V-Power lige over 1.700 kr. Se: https://www.msn.com/da-dk/biler/bilnyt/fdm-anbefaler-additiver-til-din-nye-benzinbil/ar-BB12IgRt?li=AA8hc7&%3Bamp%3Bocid=spartanntp

”Dejligt, at der bliver sat fokus på additivers betydning for brændstof. Der er additiver i alt vores benzin og diesel. Vores produkter har været igennem en omfattende test for at finde frem til lige den additivpakke og den mængde, der er optimal for virkningen. Tilsætter du selv additivet, så er det slet ikke sikkert, at det har nogen som helst effekt, da blandingsforholdet skal være optimalt. Derfor ser vi ikke nogen grund til at tilsætte yderligere additiver”, siger Dennis Dalgaard, Head of Press and Communications hos Circle K Danmark.

I miles og milesPlus tilsættes additiver, og så er det testet således, at der tilsættes præcis den mængde, der giver det mest optimale resultat, ligesom når der tilsættes krydderier til kødsovsen derhjemme, hvor den helt rette blanding og mængde giver den rigtige smag.

Anbefalinger fra danske bilimportører
I undersøgelsen blev de danske bilimportører spurgt om deres anbefalinger, når det kommer til at tilsætte additiver til benzin. Nogen påpeger, at det kan være en god idé at tilsætte additiver i tilfælde af, at man har et kørselsmønster med korte ture. Der er allerede mange produkter på markedet, og FDM – som står bag undersøgelsen - anbefaler derfor, at man holder sig til de kendte mærker, der er præsenteret her i artiklen. Din motor vil takke dig i længden, uanset om du selv vælger at tilsætte additivet, eller om du tanker det direkte på stationen.

Det er dog vigtigt at hæfte sig ved, at additiver ikke er det samme som den servicerens, som nogen værksteder sælger. Additivernes effekt er forebyggende, hvis motoren først er sodet væsentligt til, skal der skrappere midler til rense soden bort. Det er især nyere biler med direkte benzinindsprøjtning, der tilsoder relativt hurtigt.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Martino2018
Martino2018 (Kommerciel blogger)
Oprettet i dag kl. 10:42
Martino2018
Martino2018 (Kommerciel blogger)
Oprettet i går kl. 13:57
x