Derfor et det en god idé at lease sin bil

Derfor et det en god idé at lease sin bil

28. jan 2020

Hvis du er interesseret i at få en ny bil, så er du sandsynligvis godt klar over, at du har to muligheder; enten leasing eller køb. Mens de fleste vælger at købe en ny bil, er der dog sket en markant stigning i antallet af personer, der leaser deres bil. Der er nemlig flere fordele ved at lease bilen, og det kan i flere tilfælde godt betale sig. 

 

Leasing fra start til slut

Når du leaser en bil, lægger du en udbetaling og betaler efterfølgende en månedlig ydelse gennem hele leasingperioden. Dette beløb varierer afhængigt af bilen samt forhandleren. Når du indgår en leasingaftale, beregnes den forventet restværdi på bilen når aftalen er udløbet.


Det er denne restværdi, som du betaler af på gennem leasingperioden. Derudover betaler du også registreringsafgiften. 


Ved aftalens udløb kan du så enten vælge blot at aflevere bilen tilbage, fortsætte aftalen med en ny og lavere ydelse eller betale det restende af beløbet og dermed beholde bilen.

 

Typer af leasing

 Overordnet findes der to typer af leasing; finansiel leasing og operationel leasing.

Ved finansiel leasing indestår du for restværdien og skal dermed sørge for vedligeholdelse, reparationer og serviceeftersyn. Der er en høj fleksibilitet ved finansiel leasing, til forskel for operationel leasing, hvor fleksibiliteten er meget lav. Til gengæld er reparationer og service inkluderet, og det er samtid leasingselskabet som står med risikoen for bilens restværdi, når leasingkontrakten er udløbet. Der er forskellige betingelser for leasingsaftalen, afhængigt af hvilket selskab man vælger at lease sin bil fra. Så læs handelsbetingelserne inden leasing.

 

Fordele ved leasing

Den største fordel ved at lease en bil snarere end at købe en ny, er at du som regel kan få mere bil for pengene. Du har også mulighed for skifte din bil ud relativt ofte, til sammenligning med hvis du købte en bil. Dermed kan du altid køre i nyere biler – og hvem synes ikke det er lækkert at køre i en ny bil? 


Leasing er også en fordel, hvis du ikke lige står med pengene til en udbetaling på en ny bil, og så slipper du også for at skulle låne ekstra penge af banken, hvilket er en fordel for din gældsfaktor. 


Afhængigt af hvilken aftale der er indgået med leasingselskabet, så kan du slippe for alle udgifter til service og andre uforudsete udgifter. Det er nemlig super frustrerende, når man som bilejer får dyre og ubelejlige udgifter, som man ikke havde regnet med. 


Dette skal du dermed ikke bekymre dig om, hvis du indgår en operationel leasing aftale, idet du ikke skal tænke på forpligtelserne og omkostningerne, som er forbundet med at være bilejer. 

 

Leasingtilbud

Hvis du er I tvivl om, hvad dine muligheder er, i forhold til dit budget og typen af bil du ønsker, kan du lynhurtigt få et leasingtilbud. Du behøver blot at indtaste dine ønsker, og så modtager du hurtigt og nemt en række af tilbud, som passer på dig. 


Indhent leasingtilbud på Kafko.co, så kan du nemt og hurtigt sammenligne, hvilket leasingtilbud der passer bedst til dig. Dermed slipper du også for at bruge tid på at ringe til flere forskellige leasingselskaber og forhandle priser. 


Vælg det tilbud som giver mest mening i forhold til prisen, tilbuddets indhold, samt beliggenhed af leasingselskabet. Det kan også være en god idé at tjekke andre kunders bedømmelser af leasingselskabet, så du sikrer at du opnår en stor tilfredshed, når du leaser din bil. 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce