Derfor skal du have en god bilforsikring

Derfor skal du have en god bilforsikring

28. jun 2021

Enhver bilist skal have en bilforsikring, men en bilforsikring er ikke bare en bilforsikring. Sådan en forsikring kan nemlig bestå af flere forskellige dele og tilkøb, så det gælder om at finde en, der passer til dine behov. Ved du, hvad du har brug for i en bilforsikring?

En ansvarsforsikring

Du har måske før hørt, at en bilforsikring er lovpligtig, men det er ikke nødvendigvis helt korrekt. I virkeligheden er det en del af bilforsikringen, der er krævet af loven; den del hedder ansvarsforsikringen. Det er en forsikring, der træder i kræft, hvis du skulle komme til at gøre skade på andre mennesker eller deres køretøjer i trafikken. Forsikringen gør, at de andre mennesker får penge som erstatning for de skader, der er sket. Det er en forsikring, alle bilister skal have, og den er derfor ikke valgfri. Hvis du ejer en bil, skal du altså have en ansvarsforsikring.

En kaskoforsikring

En bilforsikring består typisk af to dele, hvoraf den ene del er ansvarsforsikringen, og den anden del er en kaskoforsikring. En kaskoforsikring er valgfri; du bestemmer helt selv, om det er noget, du har brug for. Dog er det noget, langt de fleste mennesker foretrækker at have. Kaskoforsikringen sørger for, at du får erstatning for skader på din egen bil. Din ansvarsforsikring giver nemlig ikke dig erstatning, men kaskoforsikringen gør, så længe der ikke er andre bilister involveret, hvor deres ansvarsforsikring ville give dig erstatning.

Sådan finder du den rette

Du skal altså have en ansvarsforsikring, men det er ikke sikkert, at en kaskoforsikring er relevant for dig. Det kan være fordi, at din bil er gammel. Gamle og slidte biler koster nemlig mere at tegne kaskoforsikring for end andre biler, fordi risikoen for at noget går galt i en gammel bil er større end for en ny bil. Altså kan prisen for kaskoforsikringen blive mere, end bilen nødvendigvis er værd for dig. Du kan udregne hvilken pris, du kan forvente af en bilforsikring med en bilforsikrings kalkulator. Kalkulatoren skal blandt andet bruge information om din alder, bil og bopæl for at give dig en korrekt beregning.

Dit behov

Som du kan se, er det vigtigt med en bilforsikring, og det er det af flere grunde. Ansvarsforsikringen skal du have, og kaskoforsikringen hjælper dig med skader på din egen bil. Der er dog endnu flere muligheder for tilkøb og tilpasning, så du kan få den bilforsikring, der passer allerbedst til dig.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce