Det skal du være opmærksom på, når du flexleaser

Det skal du være opmærksom på, når du flexleaser

29. sep

Går du og drømmer om en luksusbil, men er økonomien i øjeblikket ikke til at købe en Audi, BMW eller måske endda en Mercedes, så er der ingen grund til panik, for det behøver ikke kun være en uopnåelig drøm. De senere år er leasing af biler blevet mere og mere populært og med god grund, for det gør det muligt at komme til at køre i biler, der ellers havde været for dyre at købe. Du får her en kort guide til, hvad du skal være opmærksom på ved flexleasing af luksusbiler, så drømmebilen kan blive til virkelighed.

Flexleasing kort fortalt

Flexleasing bliver også kaldt forholdsmæssig afgiftsindfrielse, og det handler helt konkret om, at når du leaser en bil, så kan du med flexleasing betale registreringsafgiften på bilen over en bestemt periode. Normalt, når man køber en bil, så betaler man hele registreringsafgiften på én gang, og i Danmark ligger registreringsafgiften på 150 %, hvilket gør det rigtig dyrt at købe en ny bil. Så hvis du er på markedet efter en bil i luksusklassen med en masse lækkert ekstraudstyr, så kan det betale sig at flexlease, da du så ikke skal betale hele registreringsafgiften som et engangsbeløb. På den måde kan drømmen om en luksusbil realiseres nemmere ved flexleasing.

Større fleksibilitet

Udover at du binder mindre kapital i en leasingbil, end hvis du købte en bil med fuld afgift, så vil den årlige afskrivning også være lavere, og så er der også en stor fleksibilitet forbundet med at flexlease en luksusbil, for hvis du ikke køber bilen, har du i stedet mulighed for at skifte den ud løbende, hvis dine behov skulle ændre sig. Derudover bestemmer du ved flexleasing også selv, hvor lang tid din bil skal være indregistreret om året, hvilket betyder, at du kan skifte mellem en sommer- og vinterbil afhængig af dine behov.

Førstegangsydelse

Hvis du får lyst til at flexlease en luksusbil, så er der en tendens til, at man kun får kigget på den månedlige ydelse, men her skal du blandt andet også være opmærksom på førstegangsydelsen. Førstegangsydelsen er en procentdel af bilens købspris og afskrivningen, som er på realværdien af bilen, mens du leaser den. Hvis du betaler en stor førstegangsydelse, så vil den månedlige ydelse i leasingperioden være lavere og omvendt. Du skal dog huske, at førstegangsydelsen maksimalt må være 30 % af bilens købsværdi.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Martino2018
Martino2018 (Kommerciel blogger)
Oprettet 21. okt
MASCOT
MASCOT (Kommerciel blogger)
Oprettet 21. okt
x