Det skal du vide, når du låner til en ny bil

Det skal du vide, når du låner til en ny bil

29. jan

Langt de fleste køber en bil kontant. I dag enten leaser du eller finansierer din nye bil. Derfor vælger de fleste også at tage et billån hos en af de mange banker i Danmark. Da der er så mange banker at vælge imellem skal du også passe på inden du tager et lån - for det kan hurtigt blive en meget dyr fornøjelse for dig.


Når du har været ude hos din favorit forhandler og prøvekørt et par af de biler du kunne tænke dig har du måske fundet ud af præcis hvilken bil du ønsker at købe. Det kan godt tage lidt tid, og husk at når du køber en bil - så er det dit endelige valg. Det er aldrig en god forretning at købe en bil, så når du vælger din bil - så sørg for at du vælger rigtigt første gang! Du vil altid tabe mange penge når du køber en bil.


Nu har du valgt din nye bil er det tid til at kigge på finansiering af den. Her skal du sørge for at få konkrete tilbud på billån fra låneudbydere. Her kan du sammenligne priserne og oftest forhandle om en bedre pris ved at sætte dem op mod hinanden. Der er tre forskellige måder du kan vælge at finansiere din bil: Direkte hos bilforhandleren igennem deres partner, lån i en bank og forbrugslån (oftest dyrt).


Hvis du vælger at tage lånet direkte hos forhandleren skal du forvente at lægge 20% af bilens fulde beløb up front. Koster din nye bil 500.000 skal du altså hive 100.000 op af hatten. Du får ofte en rigtig god rente på lånet direkte hos forhandleren, men husk at kigge på ÅOP når du sammenligner lån, og ikke kun på renten.


Hvis du tager fat i din egen bank har du mulighed for at finansiere hele beløbet. Her er det vigtigt at bilen er ny, da du ikke kan låne penge til en bil der er brugt (ældre end 10 år) i banken. Banken vil oftest give dig en rente på mellem 3-5% alt efter hvilken sikkerhed du kan stille og om du er en god kunde.


Et forbrugslån vil være den klart dyreste måde at finansiere en ny bil, men måske en god idé hvis du kun mangler det allersidste. Har du selv de 400.000 og mangler kun 100.000 kan du lynhurtigt låne via et forbrugslån. Her regner vi med at du i forvejen har en stabil økonomi, og du derfor hurtigt (måske inden for 1 år) kan betale pengene tilbage på dit forbrugslån.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x