Dette bør du have for øje, inden du leaser din næste b...

Dette bør du have for øje, inden du leaser din næste b...

10. feb
Er du blevet eksponeret for forskellige leasing tilbud for biler på det seneste? I så fald er du langt fra den eneste. Mange forskellige tilbud for leasingfirmaer tilbyder nemlig i stor stil leasing af biler. Tendensen er stigende, og det er der en grund til. Mange danskere har efterhånden fået øjnene op for leasingbiler, og det gælder ikke kun i erhvervslivet men i lige så høj grad for private. Leasingbiler kan være en rigtig god idé for mange både private og erhvervsdrivende, og måske også for dig. Der er nemlig mange fordele forbundet ved at indgå en leasingaftale, som du ikke kan nyde godt af, hvis du selv ejer den bil, du kører rundt i. Der er naturligvis stadigvæk nogle ting, du bør have med i dine overvejelser og ikke mindst nogle forhold, du selv bør undersøge, inden du underskriver en leasingaftale, og herunder kan du derfor læse mere om, hvilke det gælder.  

Inden du indgår en leasingaftale 
Inden du indgår en leasingaftale med det leasingfirma, du har fået øje på, er der nogle særlige ting, du skal have styr på forinden. En af fordelene ved at lease en bil frem for at eje den er naturligvis, at du hverken skal tænke på, om du har råd til at betale det beløb, en ny bil koster, eller bekymre dig om at stifte et billån for at afbetale på køretøjet. Det er i sig selv to gode grunde for, hvorfor en leasingbil er værd at overveje for mange. Det er nemt at lease en bil, men inden du indgår en bindende aftale med et leasingfirma, er det vigtigt, at du tager et realistisk blik på din økonomi og dit budget. Det kan tilmed være en god idé at aftale et møde med din private bankrådgiver, inden du indgår en aftale med et leasingfirma. Du er selvfølgelig klar over, at det koster dig et fast månedligt beløb at lease en bil igennem en leasingaftale, men måske er du ikke klar over, at det som regel også koster dig et engangsbeløb, som kan variere alt efter, hvilken forhandler du har valgt at indgå en aftale med. Desuden bør du som altid sørge for at mærke godt efter, om du har en god mavefornemmelse omkring et leasingfirma, inden du indgår en aftale og underskriver en kontrakt. 

Imens du leaser din bil 
Når du har fået styr på alle formaliteterne i forbindelse med aftalen og fået udleveret nøglerne til din nye leasingbil, så er der ikke meget andet, du skal bekymre dig om end at læne dig tilbage og nyde den bil, du har fået råderetten over. Udover, at du naturligvis selv skal sørge for at tanke bilen med den rette type brændstof eller måske lade den op ved den nærmeste ladestation, så er du uden de store bekymringer i din nye leasingbil. Med en leasingbil får du måske pludselig muligheden for at køre rundt i den bil, du altid har drømt om at eje selv, selvom det aldrig har været realistisk. En leasingbil er derfor det helt rette valg for dig, der værdsætter en kvalitetsbil, som oser af lækker luksus, når du sætter dig ind bag rattet og mærker duften af det håndsyede kernelæder. Du slipper for alle de gængse bekymringer, der hører med til at eje din egen bil. Det kan være priserne på den årligt stigende registreringsafgift, miljøafgift og vægtafgift for ikke at glemme de uforudsete værkstedsregninger, du risikerer at betale, hvis du ejer din egen bil  

Efter leasingaftalens ophør
Med en leasingaftale hos et leasingselskab er du ikke bundet til bilen længere end leasingaftalen foreskriver. Leasingaftaler er naturligvis forskellige fra firma til firma, og derfor er det også forskelligt, hvor meget du selv har indflydelse på leasingaftalens længe, men hos langt de fleste selskaber bestemmer du selv, hvornår du vil opsige kontrakten. På den måde er du fri til at opsige kontrakten, når det skal være, og det giver dig generelt en større frihed end den, du oplever med en bil, du har købt i dit navn. Når du skal af med bilen, kan du aflevere nøglerne til leasingfirmaet, og derefter vil de sørge for, at den kommer videre i den anden tilfreds kundes hænder. Det, du bør være opmærksom på i forbindelse med tilbageleveringen af leasingbilen, er, at du kan blive stillet til regnskab over for ekstra gebyrer, hvis du imod forventning ikke har stået for den almindelige vedligeholdelse af bilen, imens den var i dine hænder. Det vil dog aldrig komme bag på dig som kunde, eftersom du allerede har indgået en mundtlig og en skriftlig aftale med leasingfirmaet om, at dette er gældende. Det samme gælder, hvis antallet af kilometer, som du har estimeret i leasingaftalen, inden i begge skrev under herpå, ikke stemmer overens med de kilometer, du har kørt i bilen. 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x