Dette bør du overveje, før du sælger din brugte bil

Dette bør du overveje, før du sælger din brugte bil

5. jul 2021
Gennem internettet er det blevet nemmere end nogensinde at sælge sine brugte biler. I både Danmark såvel som i udlandet flyder nettet over med diverse hjemmesider, hvor du kan oprette en salgsannonce for din brugte bil. Både hjemmesider som har specialiseret sig i bilsalg, men også diverse auktionshuse og andre typer af salgshjemmesider. Før du kaster dig ud i at sælge din brugte bil, er der dog flere ting du bør overveje. Ting der har stor betydning for hvor høj en pris du kan få for bilen, samt hvor længe du skal vente på et salg. Herunder giver vi dig, en række gode råd at overveje, inden du sælger din bil.

Sælg din bil til private eller en forhandler 
Som udgangspunkt har du to muligheder for at sælge din bil brugt. Enten til private såsom dig selv, eller til en forhandler som handler med henblik på videresalg. Sælger du din brugte bil til en forhandler, vil handlen ofte gå meget stærkt, hvor det kan tælles som timer eller dage, før du har en aftale i hus og står med pengene i lommen. Handler du med en forhandler går det ikke bare stærkt, men du har samtidigt også en professionel tilknyttet, som samtidigt vil tage sig af de officielle dokumenter og registreringsattester som skal ændres i forbindelse med at bilen sælges. Hvad du dog skal være opmærksom på er, at prisen som en forhandler er villig til at give, ofte vil ligge et sted mellem 20-25% lavere end den pris som du kan få ved salg til private.

Modsat forholder det sig ved salg af brugtvogn til private - sælg din bil til private, og du vil oftest kunne få en noget højere pris for bilen. Vælger du denne løsning, skal du dog være indstillet på, at der godt kan gå noget længere tid før en køber er fundet, da de fleste købere også sonderer det øvrige marked, for at sikre sig den bedste handel. I modsætning til handlen med en forhandler, vil dokumentarbejdet også i højere grad blive pålagt dig som sælger, hvortil du bør overveje om den højere salgspris er ventetiden og arbejdet værd.

Køber ønsker en pæn og ren bil
Selvom bilen du sælger er af ældre dato, og det tydeligt fremgår af salgsannoncen, at bilen er både rusten og med enkelte skrammer, er det ikke ensbetydende med, at du ikke bør give bilen en kærlig hånd inden den sættes til salg. Møder en potentiel køber op for at bese bilen, vil køberen i de fleste tilfælde være mere tilbøjelig til at gøre indsigelser i prisen på bilen, hvis bilen ikke først er vasket og rengjort indvendigt. En god omgang hovedrengøring kan altså vise sig at være alle pengene værd, da det hjælper dig til at sætte prisen høj uden større indvendinger fra køber.

Altid bed om kontant betaling ved salg til private
Som hovedregel bør du altid lade dig betale kontant ved salg af brugt bil til private. Selvom de fleste interesserede er ærlige mennesker, og selvom du har både navn, telefonnummer og øvrige kontaktoplysninger på køberen, dukker der fra tid til anden desværre brodne kar op, som forsøger at snyde dig. Aftaler om penge der bliver overført en af de kommende dage, bør du holde dig helt fra, da du ellers risikerer at blive snydt. Du kan sagtens modtage penge over en bankoverførsel eller mobilepay også, men i så fald skal du sikre dig, at pengene er gået ind på din konto inden du overdrager bilens registreringsattest.

Husk at omregistrere din solgte bil
Med det samme som købsaftalen er underskrevet, bør både du og køber gå i gang med at omregistrere bilen. Som udgangspunkt har i fire dage til dette, hvorefter du kan kontakte Motorregisteret af afmelde bilen, hvis sælger ikke inden da selv har gjort det. Når du skal have omregistreret din bil, skal du tilgå Skats hjemmeside og derefter angive informationer om både køber, sælger samt diverse registreringsoplysninger på den handlede bil. Vil du være helt sikker på, at omregistreringen sker efter planen, kan du sammen med køber aftale, at køre forbi et af FDMs testcentre rundt omkring i Danmark, og få udskrevet en midlertidig registreringsattest indtil den nye er faldet officielt på plads. På denne måde undgår du at hæfte for eventuelle ulykker og bøder som den nye ejere i mellemtiden kan have rodet sig ud i.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce