Dette skal du huske, når du skal afmelde din bil

Dette skal du huske, når du skal afmelde din bil

7. dec 2021
Der kan være flere grunde til, at du gerne vil afmelde nummerpladerne på din bil, men uanset grund, så er processen den samme. Nedenfor kan du læse gode råd, som du kan følge, når du gerne vil i gang med afmelding af bil, så du hurtigst muligt kan komme godt videre. Mangler du efterfølgende flere informationer, eller har du brug for vejledning omkring afmelding af din bil, så kan du benytte Tjekbil, som kan hjælpe dig godt videre i processen. 

Husk gyldigt ID og den seneste registreringsattest
Når du skal afmelde din bil, så er der forskellige ting, som du skal have med dig, så du sikkert og lovligt kan afmelde dine nummerplader. Først og fremmest er det vigtigt, at du har et gyldigt ID med, som du kan vise, da du skal kunne bekræfte, at du er ejeren af bilen, når du indleverer dine plader. Derudover skal du have bilens seneste registreringsattest med dig. Dette er dog ikke et krav, men du vil komme hurtigere igennem processen, hvis du tager denne mest fra start af. Når du har indleveret dette, så vil det bliver muligt for nummerpladeoperatøren eller Motorregisteret at destruere dine nummerplader, og du vil ikke længere have bilen registreret. Denne process tager ikke lang tid, og du vil hurtigt og nemt kunne komme videre efterfølgende. 

Forskellige priser afhængigt af instans ved aflevering 
Når du har planer om at afmelde din bil, så er dette ikke en dyr affære. Det koster kun 60 kroner at afmelde dine nummerplader hos ekspeditionen hos Motorregisteret. 

Dog er det dyrere, hvis du tager dine nummerplader med til en nummerpladeoperatør, da de selv sætter prisen for deres service. Derfor er det vigtigt, at du sætter dig ind , hvor du kan få den billigste service, og hvad der passer bedst til din situation, når du gerne vil afmelde din bil. Er du i tvivl omkring, hvor du skal gå hen for at afmelde din bil, så kan du altid kontakte flere instanser, som kan hjælpe dig med at finde den løsning, som du har brug for for at få afmeldt dit køretøj. 

Tjek tilbagebetaling af afgifter hos SKAT
Når du gerne vil afmelde din bil, så er det vigtigt, at du tjekker, at du ikke har afgifter, som du skal have udbetalt af SKAT, fordi du har betalt for en længere periode, end du bruger, efter du har afmeldt din bil. Det er forskelligt, hvor meget folk skal have tilbage, og det er ikke sikkert, at du skal have noget tilbage. Alt dette kan du se på SKAT’s hjemmeside. Det er afgifter som vægtafgift og grøn ejerafgift, som du betaler til hver måned, når du ejer en bil. Er du i tvivl omkring, om du skal have noget tilbage, så kan du også altid kontakte SKAT, som kan hjælpe dig med at få udbetalt det, som du har betalt for meget i afgift.

Når du gerne vil afmelde din bil, så er den vigtigste regel blot, at du husker at gøre det i god tid, så du nemmere kan komme igennem processen og ud på den anden side. For det meste er en afmelding nødvendig i forbindelse med salg af bilen, og du bør derfor sikre dig, at bilen bliver korrekt omregistreret, når den er købt og solgt. Du hægter nemlig for bilen, og hvad der måtte ske med den fire dage efter, at den er solgt videre, og derfor er det en god ide, at du tjekker, at bilen er kommet korrekt videre i systemet, så du ikke bliver udsat for noget, som kunne ramme dig, efter du har solgt bilen videre. Omregistreringen skal ske inden de fire dage er gået, og er dette ikke gjort af den nye ejer, så kan det blive nødvendigt at afmelde nummerpladerne på bilen. 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce