DS 4 - Et niveau over Audi og Mercedes?

DS 4 - Et niveau over Audi og Mercedes?

294visninger 0 svar | 3. feb


Det ny-franske mærke DS Automobile er snart klar med en ny model. Det er en gengivelse af den gamle DS 4 fra Citroen. En fransk bil, som skal kæmpe i den dyre ende af golf-klassen, hvor vi kender Audi A3, BMW 1-Serie og Mercedes A-klasse. 

DS 4 er som sagt en bil i Golf-klassen, hvor den skiller sig meget ud fra konkurrenterne med sit modig franske design. DS4's design får den til at ligne en Coupé end en femdørs Hatchback. DS 4 kommer standard med det de kalder for "Hypnotiske DS MATRIX LED VISION", hvad nok bare er normale LED-lys med 98 små lysdioder i begge forlygter. 
Level 2 semi-autonomous driving vil også være tilgængelig på den, og udstyrsvarianterne vil består af tre versioner. Først er der Performance line, efterfulgt af en Cross variant med en smule mere frihøjde til topmodellen Premium line. Dog kommer kun de to førstnævnte til Danmark. I forruden sidder der et kamera, der overvåger vejen konstant for den mest komfortable affjedring. DS kalder Active Scan SUSPENSION

DS4 kommer med fem motorer at vælge i mellem, hvor i Danmark vil den nok blive mest populær i Plugin-hybriden. Det er samme unit fra øvrige franske biler, så som Citroen C5 Aircross PHEV. En 1,6 turbo med 180 hk. Dertil får den hjælp af en 110 hk elmotor, hvor den i at yder 225 hk. Alene på strøm kan den køre op til 50 km. Den skal kæmpe imod Audi A3 45e og Mercedes A-klasse 250e. Diesel er der kun én at vælge, som er en 1,5 BlueHdi'er med små 130 hk. DS tror nemlig ikke helt på det med dieselmotor. De sidste  tre motorer er benziner.

Motor Program 
 (hele programmet bruger turbo. 
Benzin
1,2 PureTech 130 hk, 230Nm
1,6 PureTech 180 hk, 250Nm
1,6 PureTech 225, 300Nm
1,6 PureTech Plugin-Hybrid 225 Hk, 360Nm
Diesel
1,5 BlueHDi 130 Hk, 300Nm. 

I kabinen er der sket vidunder. Den får to store skærme ved siden ad hinanden, der måske minder lidt om Mercedes MBUX-skærme. Det ene er et digitalt instrumentering og det andet er den Touchskærm, hvor man kan vælge de basale menuer. Dog er der en tredje skærm på 5". DS kalder det for DS Smart Touch, og det kan give adgang til de mest brugte APP's eller køreindstillinger for en nemmer genvej.  DS tilbyder også en stemmestyring kaldet IRIS for en mere personlig hjælp. Til sidst får DS 4 selvfølgelig også NightVision for et mere sikker kørsel om natten. 
DS 4 plejer at havde det svært i Danmark på grund af den høje nypris, men med de nye afgifter, gør at deres Plugin-Hybrid bliver prissat skarpt, trods for vi endnu ikke kender de danske priser. Dog betyder det nok at diesel  og benzinerne 
 ikke bliver heeelt" billige.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg
  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
DS 4 - Et niveau over Audi og Mercedes?
x