Du har flere boligmuligheder når du skal flytte

Du har flere boligmuligheder når du skal flytte

11. apr 2022

Det kan være, at du skal starte på en uddannelse til sommer, hvor du er nødt til at flytte i forbindelse med dit studiesteds placering. Det betyder, at du skal forholde dig til, hvordan du gerne vil bo. Der er nemlig flere muligheder, og derfor skal du også gøre dig nogle tanker om, hvad der ville passe til dig. Her kan du læse om nogle af de forskellige muligheder, du har - så har du nemlig også bedre mulighed for at gøre dig nogle tanker og overvejelser i forhold til, hvad du vælger at gøre med boligsituationen.


Værelse

Du kan leje et værelse. Hvis du gør det, skal du være indstillet på, at du nok kommer til at bo under tag sammen med andre ligestillede, som du ikke kender. Og I måske skal deles om bad og køkken Det kan dog være en rigtig god måde at lære nye mennesker på, og hvis man passer godt sammen, kan man få et rigtig godt fællesskab. Du skal dog være indstillet på, at hvis du lejer et værelse, kan du komme ud for, at du også skal spise på det, hvis der ikke er et fællesareal i lejligheden. Det kan være udfordrende for nogen at have alle sin habengut på et værelse - andre kan dog fint leve med det. Det skal du tænke over, inden du potentielt lejer et værelse.


Lejlighed med roomie

Du kan også vælge, at leje en lejlighed sammen med en ven. På den måde er du sikker på, at du kender personen, du skal bo med. Det kan både være en kæmpe fordel, men det kan også være svært for nogen. I visse tilfælde kan det være svært at holde ved venskabet, når opvask, indkøb, osv. også kommer ind i billedet. Derfor skal du være sikker på, at det er en ven, som også er klar på alt det praktiske og at tage del i det i fællesskab  - og at du også selv er det.


Lejlighed alene

Du kan også leje en hel lejlighed selv. Det kan for nogle være det optimale. Du skal dog være opmærksom på, at det kræver en god økonomisk ballast at gøre. Hvis du kun er på SU, kræver det i hvert fald en stor opsparing. Eller at der skal arbejdes mange timer ved siden af studiet. Det er måske den bedste mulighed for dig, der trives bedst med at bo alene, hvor du ikke skal forholde dig til andre.


Kollektiv

Hvis du er en meget social og udadvendt person kan du flytte ind i et kollektiv. Det kan være hyggeligt, hvis man elsker at være sammen med andre mennesker hele tiden. Det er nemlig som at signe op til at blive del af en lille familie og fællesskabet


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce