Elbiler: hvordan fungerer det i praksis?

Elbiler: hvordan fungerer det i praksis?

16. apr

Elbiler vedbliver et tiltalende alternativ til både diesel- og benzinbiler i en verden, hvor reduktion af kulstofemissioner og forurening er et voksende problem og bekymring for mange mennesker. Elbiler udsender mindre drivhusgasser og luftforurenende stoffer i løbet af deres levetid, sammenlignet med diesel- og benzinbiler. Dette er trods produktion af køretøjet samt produktionen af den nødvendige strøm, der skal til for at holde denne type bil kørende. Hvis man overvejer at købe en elbil, men sidder inde med spørgsmål om, hvilken praktisk betydning et sådan køb vil have, kan man med fordel læse med her og blive klogere på de praktiske fordele, der er ved at blive ejer af en elbilen.

Elbiler er nemlig praktiske 

En af de største bekymringer, der kan være forbundet med et køb af en elbil, kan være den nye måde, som man skal holde bilen kørende på, nemlig via strøm. Vi er vant til at tanke vores biler med enten diesel eller benzin på et tankstation - og da vi er vanedyr, kan det være svært at se sig ud af fordelene ved at gøre brug af strøm i stedet for brændstof. En af de praktiske fordele ved en elbil er, at man ikke skal søge efter tankstationer, hvor man kan få den billigste pris på sit brændstof, men i stedet kan oplade sin bil derhjemme til en billigere og meget mere forudsigelig pris. Det tager kun et par sekunder at tilslutte sin elbil derhjemme, hvorefter man dagen efter vil vågne op til en bil med “fuld tank”.


 Andre praktiske fordele ved en elbil er, at de elektriske batterier, mekanisk set, er meget enklere end hos en konventionel benzin- eller dieselbil. Dette betyder, at vedligeholdelseskravene ved en elbil er enklere og derfor også billigere. Ejere af en elbil behøver ikke skifte motorolie, planlægge tændrørsskift, udskiftning af tandremme eller andre motorindstillinger. Derudover har elbiler også adgang til specielle parkeringspladser, hvor det er muligt at oplade bilen, samtidig med, at vejafgiften er reduceret eller helt gratis. 

Spar penge med den rigtige elleverandør 

Elbiler er, qua deres brug af strøm i stedet for brændstof, langt billigere end deres benzin- og dieseldrevne kollegaer. Hvis man ovenikøbet finder et el-selskab, der udbyder billig og klimavenlig strøm, kan man spare endnu flere penge, samtidig med, at man også kan tænke endnu mere grønt. Hvis man overvejer at købe en elbil, kan det derfor også være en god idé at undersøge, om der findes billigere og grønnere alternativer til den elleverandør, som man allerede har.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x