En GPS er meget mere end en vejviser

En GPS er meget mere end en vejviser

6. nov 2018

En GPS’s primære funktion er jo stadigvæk at lede chaufføren sikkert fra A til B. Og det er den virkelig fremragende til. Men ud over denne primære og vigtige funktion, så kan en GPS i dag en hel del mere end det. En GPS skaber tryghed og sikkerhed for alle i trafikken.


Mange gode funktioner

I løbet af GPS’ens forholdsvise korte levetid har den udviklet sig en hel del. Den kan selvfølgelig vise vej, men der ud over kan den også for eksempel oplyse om: Trafikken, evt. vejarbejde, vejret, din hastighed, tidspunktet for din ankomst til destinationen, seværdigheder og butikker på ruten, nærmeste tankstation, din foretrukne rute og så videre.

Nogle modeller kan også kobles på dine øvrige devices, så du kan høre musik eller andet undervejs.

Måske har vi ovenikøbet ikke set det sidste endnu. Innovationen foregår jo løbende i forhold til al elektronik.


De forskellige mærkers forcer

Markedet for GPS’er er stort, og derfor kan det være lidt af en opgave at vælge, hvilket mærke din bil skal forsynes med.

Foretrækker du at fortsætte med det mærke, du hidtil har benyttet dig af, fordi du kender dens opsætning og grafik? Eller vil du gerne prøve en konkurrents nyeste model?

De små stykker elektronik med den store vigtighed kan jo alle sammen stort set det samme. Det kan være de små forskelle, der er udslagsgivende for dit valg. Derfor er det i mange tilfælde mest et spørgsmål om smag og behag, når det kommer til mærkernes design, funktioner og grafik.


Valg af GPS

Det kan jo være et individuelt valg. Du kan også læse dig til, hvad de forskellige mærker har at byde på.

Går du efter en GPS, der er skræddersyet til en motorcykel eller en trucker? Eller vil du bare gerne have den mest avancerede model til din personbil?

Der er mange overvejelser at gøre, inden valget kan træffes.

Der er god information og hjælp til valget at hente ved at se på nogle af de bedste GPS'er, der bliver testet på Testmagasinet. Så er du godt klædt på i forhold til at vælge din næste GPS.

Her kan du nemlig se, hvad de testede GPS’er kan, og hvordan de adskiller sig fra hinanden.


Køretøjs-bestemte GPS’er

Nogle GPS-udbydere har udviklet nogle modeller, der er særligt velegnet til forskellige køretøjer. Du kan for eksempel vælge en model, der passer perfekt til en motorcykel, en lastbil, en bus eller andet.

På den måde er det muligt at have en GPS, der har nogle indbyggede funktioner, der lige præcis er målrettet mod disse chauffører og deres køretøjer.

Det kan være guld værd, når du kører rundt derude.


Din uundværlige vejviser

Du kan selvfølgelig sagtens finde vej ved at bruge din telefons navigation. Der er bare så mange flere fordel ved at bruge en GPS. Er du først blevet vant til at bruge den, så kan du dårligt undvære den, når du er på farten.

Navigationsprogrammet på din telefon er udmærket, og det kan sagtens være en god back up at have med. Det er altid godt at sikre sig, hvis elektronikken skulle svigte. Det kan jo ske.

De færreste bilister vil nok sige, at de savner et old school kort. Inden GPS’en blev født, har de været gode, vigtige og uundværlige.

På den måde fører den elektroniske udvikling mange gode ting med sig. Her er GPS en af dem, som vi nødigst ville undvære.

En GPS er jo også i dag et standardudstyr, som mange nye biler er udstyret med fra fødslen. Det viser, hvor naturlig og vigtig en del den er blevet i vores hverdag.


En GPS giver stor tryghed

Når du har en GPS, som du stoler fuldstændigt på, så giver det dig en stor tryghed som chauffør. Så behøver du ikke at bruge en stor del af din opmærksomhed på at koncentrere dig om at finde vej. Hele den byrde bærer den lille maskine, så du får frigivet noget energi til at koncentrere dig bedst muligt om at køre.

Det giver tryghed og en øget sikkerhed både for dig selv om dine medtrafikanter. Jo mere, vi kan få af det, des bedre er det selvfølgelig for alle i trafikken.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg