En julekalender med A'typiske biler - 19. December

En julekalender med A'typiske biler - 19. December

564visninger 2 svar | 18. dec 2021

Dagens låge indeholder en masse minibiler og i ikke så meget historie om dem. Dog skal vi i stedet for se på "Atypiske versioner af minibilererne. Modeller som vi ikke kunne købe herhjemme....

Opel Corsa



Vi starter med en kendt en. Opel Corsa kunne allerede tilbage med den første Corsa, fås i en Sedan kaldet Corsa TR i Danmark tilbage i 80'erne. Dog var det også sidste gang, at vi så netop denne karosseriform i en Corsa herhjemme. Det var dog anderledes i Indien og Brasilien, som i 1998 til 2003 kunne få Corsa B som en Sedan.  Sjovere var at en Corsa B stationcar blev også bygget. Den model blev overraskende solgt i dele af Italien og østeuropa. Et par modeller har endda også fundet sin vej til Danmark. Søg selv efter den på galleriet!. 





Peugeot 206 SEDAN



Peugeot 206 Sedan var en bil bygget for det Russiske marked i en sen tid tilbage i 2006. En tid hvor 207'eren allerede var præsenteret herhjemme. Peugeot havde dog tidligere overvejet at tag modellen til Europa, men det skete desværre aldrig. Nok fordi at den ikke ville havde været meget billigere end en ny 307 dengang?... 





Renault Clio Sedan 



Renault Clio Sedan har været der siden den allerførste CLIO, og har været solgt pirmært i Østeuropa. 







Citroen C3 L

Tænk at man kan få en Citroen C3 som Sedan? -  men det kan man i Kina!. 



Volkswagen Polo 



VW Polo Sedan kunne engang fås i Danmark tilbage i 90'erne med Polo Classic. Da VW præsenterede for den nye POLO i starten af 90'erne, var der en lille chance for at vi også ville få den i en Sedan-udgave. Dog blev det ikke sådan, men den kunne fås i andre EU-lande såsom Nabolandet Tyskland. 





Nissan Micra Sedan og Micra BOX

Nissan Micra fra 90'erne (K11), blev kun solgt herhjemme som en Hatchback. Derimod kunne man få den som en Stationcar, Sedan og endda i en Cabriolet i hjemlandet Japan!. 








Chevrolet/Daewoo Aveo



Chevrolet Aveo var nok den sidste af sin slags, som en klassisk Sedan man kunne købe herhjemme. Det var modellen fra 2013, men mange år tidligere  fandtes den første Aveo - dengang  gik den under navnet Daewoo - som en Sedan. Meget få modeller blev også solgt i Danmark fra ny af dengang.


Ford Fiesta Sedan





Ford Fiesta har altid været populær herhjemme, men om den ville være lige så populær i Sedan her er dog tvivlsomt. Fiesta Sedan kunne først fås som Sedan i slutningen af 90'erne i Indien. Dernæst fik Nordamerika den som Sedan tilbage i 2012. 








KIA RIO



Til sidst har vi den nyeste bil. Den forrige KIA RIO Sedan for det Amerikanske marked. 








Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  En julekalender med A'typiske biler - 19. December
Kommentér på:
En julekalender med A'typiske biler - 19. December
Annonce