En julekalender med A'typiske biler - 24. December

En julekalender med A'typiske biler - 24. December

648visninger 0 svar | 23. dec 2021

Så blev det endelig den 24. December, og bilen bag denne låge er en ret unik model fra Ford, som du med garanti ikke vidste at eksistret. Vi skal tilbage til 70'erne.

Ford GT170



Du har sikkert hørt historien om dengang Ford udviklede Ford GT40, blot for at vinde over Ferrari i det 24-timer lange racerløb Le Mans. Men har du hørt om Ford GT170? En Ford som er så sjælden, at selv Google modellen og finde information om den kan være en udfordring i sig selv..

Tilbage i år 1970, efter Ford's success med GT90, havde Amerikanerne sat sig et nyt mål. At være succesfuld i Rally også. GT170 blev bygget i England, og var inspireret af den franske Renault Alpine. 



Motoren var en 2,6 V6 "Cologne" med 240 hk. Det var samme motor som også lå i en Ford Capri. Dog var der et fransk team, som valgte at bruge en 1,6 firecylinderet Cosworth motor da den mindre motor gjorde bilens tyngdepunkt bedre. GT70 var bygget af det samme hold som stod bag GT40, og tilfælles lå motoren også i midten af bilen. 
I 2002 blev den samme Franske model med den nævnte 1,6-motor restureret, og dertil blev der lagt en nyere 2-liter Cosworth motor i med 200 hk i stedet for. 

For at overholde FIA's reguleringer dengang for at kunne deltage i WRC, så skulle Ford bygge 500 GT170, hvorfra nogle dem også skulle sælges til civil brug. 

Men efter tre år valgte Ford at droppe projektet. Det skete på baggrund af mange ting. Noget af det var at GT170 ikke præsteret på banen, som Ford havde håbet på at den ville gøre. De første biler havde dengang svært med at følge med konkurrenternes tider. Dog var den største grund til at GT170 ikke blev nogen succes og hurtigt glemt, var at Ford allerede dengang havde en vinder på deres hold. Nemlig den første Ford Escort. Kun seks GT170 blev bygget fra 1970 til 1973...




Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg




  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
En julekalender med A'typiske biler - 24. December
Annonce