En julekalender med A'typiske biler - 3.December

En julekalender med A'typiske biler - 3.December

497visninger 0 svar | 3. dec 2021


En låge fyldt med en masse Opel Kadett E'er!

Opel Kadett E var den opel Kadett, som så lyset første gang i 1984 og udgik i 1994, efter introduktionen af dens arvtager Opel Astra. Kadett E var nok også en af de mest populærer Opel'er nogensinde, hvor den ikke kun blev årets bil i Danmark 1985, men samme år blev den også kåret som årets bil Europa 1985. 
 Topmodellen hed GSi, og den ydet 130 hk fra en 2-liter motor. 

Kadett var uden tvivl en kæmpe succes for Opel, og i dag anes for at være et af mærkets bedste modeller. 
Men hvad de færreste ved, delte Kadett E gerne sin teknik med andre bilmærker, og i dag skal vi se på dem. Som sagt, dette er en A'typisk julekalender. 



Daewoo Nexia/Cielo

Nok den mest kendte bil med Opel Kadett karosseri og teknik, var fra Koranske Daewoo med Nexia. 

Tilbage i 1994, efter at Kadett havde takket af og Opel i stedet præsenterede for den nye Astra, fik koreanske Daewoo den mulighed for at købe tegningerne af Kadett E billigt ind. Det var Daewoo's måde at introducer det dengang nye bilmærke i Europa med en billig bil i Golf-klasse segmentet, trods for at Daewoo ikke fik den store succes med Nexia herhjemme. Nexia kunne også dengang kun fås enten som en 3-dørs hatchback eller 5-dørs "klassisk" Sedan.  Motoren var Kadett's helt gamle 1,5 8V med 75 hk eller en 1,5 16V og hele 84 Hk!. 

Selvom man grinte af Nexia dengang, så endte Daewoo med at få det sidste grin, inden GM tog den beslutning at tage mærket ud af Europa i 2013. I starten af 00'erne valgte GM, som ejede Daewoo, at skifte navn og logo på alle Daewoo's, og nu skulle mærket sælges som en Chevrolet. Et klogt valg, og hurtigt blev Daewoo en ret populær bil i Europa. Den mest populærer model de byggede var nok Chevrolet Cruze, og det var en model bygget på en Opel Astra. 
 




Asüna SE/GT

Det er et bilmærke du næppe har hørt om, og bare rolig, det havde jeg heller ikke før jeg undersøgte dette emne. 

Asüna var et Canadisk bilmærket, oprettet af GM motors i 1992. Asüna's "Kadett havde et meget simpelt navn, og den hed  enten Asüna SE eller Asüna GT, hvis man valgte den mest sportslig udstyrs-pakke. Asüna SE/GT kom først i 1993, men allerede året efter udgik modellen - og det var også det sidste man hørte fra Canadaiske Asüna

MEN VENT! Det var faktisk ikke den første Opel Kadett i Canada.




Passport Optima

Inden Asüna var et bilmærke, så startede det hele faktisk 1987 med Passport Optima. Passport var en forhandler i Canada, der dengang importerede SAAB og Isuzu's til landet. Fordi de at Passport arbejde med GM dengang, gav det dem en unik mulighed at købe rettigheder til Kadett E og derfra bygge deres helt egen model.   Passport Optima solgte i sit første år kun 87 modeller. 



Pontiac Le Mans

Pontiac Le Mans er et ikon af en Amerikaner bil, og derfor var der nok man Amrikaner dengang i 1984, da Pontiac introducerede for sjette generation af Le Mans. I stedet for en enorm stor Gangster-slæde med en kæmpe 8-cylinder motor, var Le Mans pludselig blevet til en kompakt lille Hatchback, baseret på et produkt fra Europa!. Hvor vi elskede Kadett E, var begærstingen i Amerika en anden med bilen. Utrolig nok solgte Pontiac den i næsten 10 år på det Amerikanske marked. I 1993 udgik Le Mans og Pontiac havde ingen planer med en ny model, hvor først i 2009 kom en ny model kaldet G3. G3 var bygget på en gammel Opel Corsa C...


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg




  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
En julekalender med A'typiske biler - 3.December
Annonce