En julekalender med A'typiske biler - 9. December

En julekalender med A'typiske biler - 9. December

426visninger 0 svar | 8. dec 2021



I dag skal vi se på dengang at Chrysler introducerede for den lille og kompakte Sedan i Europa. Nemlig  Chrysler Neon, et funky alternativ for en kedelig Toyota Corolla. 

En lille introduktion af Neon. 

Neon blev introduceret i hjemlandet Nordamerika først med et Dodge-logo på fronten i 1995. Derover kom modellen også i en Coupé og sportslig R/T-udgave. Det var dog det lidt anderledes herover i Europa. Et var at modellen blev solgt under Chrysler navnet, men andet var at den også var bedre udstyret for at kunne hamle op med de Europæiske biler i klassen. Det var dog ingen hemmelighed at Neon var bygget med et mål, og det var at sætte de Japanske biler i skakmat. Neon kom nemlig på marked i en tid, hvor den Japanske befolkning oplevede en økonomisk boble. Neon var billigere at udvikle end de Japanske konkurrenter, såsom Honda Civic og Toyota Corolla, og det var noget som gjorde de Japanske fabrikanter bange. Faktisk var de så bange, at den Japanske presse kaldte Neon for den "Japanske bil-dræber". Dog blev der kun solgt under 1000 Neon's i Japan, og generelt blev Neon aldrig nogen succes i Europa... Neon endte med at få et ryg som en af de dårligste biler fra sin tid.  Neon udgik i 2006 da Dodge Calibre blev introduceret. 



Neon's motor program bestod af to modeller. Den kunne fås med en 130 hk 1,8 eksklusiv her i Europa. En 2-liter med samme output var udviklet for det Amerikanske marked, og en GTi-udgave kom også i form af Neon R/T. Den ydet 150 hk fra en 2-liter motor. Neon R/T var udviklet til at køre et såkaldt "One Make Race.
(Et Racerløb hvor alle biler er ens)





Da år 2000-skiftet kom, modtog Neon et større Facelift. Det var også det år, hvor den danske Chrysler importør valgte at droppe med at sælge Neon i Danmark.  Neon kom dengang med en ny motor på 1,6-liter. Motoren var udviklet til Europa og overtog pladsen for den større 1,8. 

TURBO-NEON!

Nok den mest ikonikse Neon var den model som hed Street & Racing Technology 4 eller bare SRT-4. 

I starten af 00'erne, mødtes et par unge Dodge og Chrysler Ingeniør sammen efter arbejde, hvor de arbejde på en hurtig udgave af Neon. Planen var at se om det var muligt at skabe en sjov Neon. Den bil de skabte ydet ca. 200 hk fra en 2-liter Turbo. først i 2003 kom SRT-4 på marked med en 2,4 Turbo med 215 hk, og senere ydet den 230 hk. 





Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg




  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
En julekalender med A'typiske biler - 9. December
Annonce