En julekalender med A'typiske biler- 4.December

En julekalender med A'typiske biler- 4.December

431visninger 0 svar | 4. dec 2021


Bag lågen i dag gemmer sig en bil fra Italien, som måske nogle af jer kan huske? Det er den lille italienske Fiat Pailo Hatchback og dens søskende.  

Fiat Pailo blev præsenteret i 1996, som Fiat's første verdensbil. Dog kom modellen aldrig til Danmark da Fiat ikke kunne se idéen med to biler i samme klasse - og dengang reagerede den første Punto Fiat's modelprogram herhjemme. Det var først året efter at vi fik en smag for modellen da Fiat introducerede for Palio Weekend. Weekend var dengang Fiat's måde at kalde deres biler for en Stationcar, og det var netop lige hvad Pailo Weekend var. En forholdsvis stor og billig bil, der dengang skulle konkurrerer imod Suzuki Baleno Stationcar eller Skoda Falica Combi. Fiat Pailo Weekend udgik fra det danske marked i 2001. 

Men hvad var den lille Pailo for en bil?

Pailo Hatchback var oprindelig set som en efterfølger af Fiat 127, og faktisk skulle den havde heddet Fiat 178. Dog valgte FIAT at opkalde den efter det legendariske hesteløb "Palio di Siena", som var et løb der blev afholdt i den Italienske by Siena hver andet år.  
Pailo var bygget på den alderne Fiat Uno, og det var tydelig at Pailo var udviklet til at være en meget billig bil. I forhold til Punto'en, så var byggekvaliteten ikke særlig høj. Faktisk var det så slemt at øvrige Europæiske lande, kun solgte Pailo som et erhvervskøretøj da de mente at Pailo ikke var respektabel nok til at kunne sælges som en personbil.  

Utroligt nok levde Pailo et længe liv i den store verden, og først i 2016 udgik modellen. Dog havde anden generation allerede fundet sin vej ud på marked i Grækenland tilbage i 2011. 




Pailo Pick-up og Sedan?

Pailo fandtes naturligvis også i en klassisk kuffert-knusende Sedan. Den hed dog ikke Pailo Sedan, men var opkaldt efter byen hvor det nævnte hesteløb foregik i, nemlig Fiat siena. 

Mest interessante model var den som hed Strada. Det var en Pailo udviklet som erhvervskøretøj, og var omvandlet fra at være en lille Hatchback til en kompakt Pick-Up. 









Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg




  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
En julekalender med A'typiske biler- 4.December
Annonce