Få din brugte bil vurderet

Få din brugte bil vurderet

29. okt 2021

Hvis du går og overvejer at sætte din bil til salg, er det en god idé at få lavet en bilvurdering. En bilvurdering giver dig klarhed omkring, hvor meget du kan få for brugte biler, da det kan være svært at fastsætte en pris på egen hånd. Det kan samtidig være svært at vide, hvad der har en indflydelse, når der skal foretages en bilvurdering. Du kan derfor blive klogere på, hvad en bilvurdering indebære, samt hvilke parametre der tages til efterretning når prisen på din brugte bil skal vurderes. Som ejer af en synshal, kan du også have brug for hjælp til at holde styr på dine udgifter. Med et regnskabsprogram behøver du ikke bekymre dig om at stå for regnskaber, og kan i stedet holde fuld fokus på at udføre syn af biler. På den måde kan du prioritere din tid bedre. 


Hvad er en bilvurdering - og hvad kan den bruges til?

Hvis du står og vil sælge din brugte bil, og ønsker information omkring bilens værdi, kan det synes svært at få afklaret dette. Det er nemlig svært at vide, hvordan bilen vurderes samt hvilke detaljer der spiller en rolle, når din brugte bil skal vurderes. En bilvurdering kan derfor være rigtig nyttig, inden du sælger din bil. På den måde sikrer du også, at du får den største fortjeneste ud af den bil du sælger, og slipper samtidig for at spekulere på, om du nu har sat din bil til salg, til en pris der enten er for høj eller for lav. En bilvurdering er derfor også brugbart for dig, inden du indrykker bilens salgsannonce på en hjemmeside, hvor bilsalget foregår på internettet. De fleste hjemmesider omhandlende bilhandel, tilbyder digital bilvurdering via deres hjemmeside. 


Din bils værdi vurderes ud fra forskellige informationer - blandt andet bilens år, stand og hvor mange kilometer den har kørt. Værdien vurderes ligeledes ud fra hvor meget lignende biler er værd hos forskellige bilforhandlere og private personer. De forskellige vurderingskriterier uddybes nedenfor.


Vurderingskriterier i forbindelse med en bilvurdering

Der findes en lang række vurderingskriterier, som alle har en indflydelse på den samlede vurdering af din brugte bil. Det er essentielt at kigge på, hvilken bil du har - altså selve modellen eller biltypen, men det er også vigtigt hvilken stand bilen er i, samt hvor meget ekstraudstyr, bilen har. Som tidligere nævnt, kan det være svært at gennemskue, hvad der har indflydelse på din bils værdi. Nedenfor er der sammensat en række kriterier, som kan gennemgås, for at forstå hvilke kriterier der vurderes, når din bil skal vurderes. For at kunne lave en bilvurdering, skal der oplyses nogle informationer om bilen: 

Biltype: Det skal angives hvilken biltype, der ønskes vurderet. Er det en personbil, lastbil, kassevogn eller måske en autocamper, der skal vurderes. 

Bilmærke: Det er relevant at vide, hvilket bilmærke din bil er, når du skal have din bil vurderet. 

Bilmodel: Det samme gør sig gældende for bilens model. Dette hænger lidt sammen med selve bilmærket. BMW, Opel, Toyota og så videre, producerer forskellige modeller.

Første indregistrering: Den første indregistrering af bilen skal oplyses, når din bil skal vurderes. 

Type af brændstof: Det skal ligeledes oplyses om bilen er en diesel- eller benzinbil. 


Vurdering af bilens stand

Derudover skal bilens nuværende stand også oplyses. Når det omhandler bilens stand, så skal der angives et generelt indtryk af bilens stand. Hvis du benytter dig af online bilhandel, skal bilens stand vurderes på egen hånd. Her skal bilejer selv komme med en vurdering af bilens stand. Dette vurderes som regel ud fra, hvorvidt din bil er ‘som ny’, ‘i middel stand’ eller om den er ‘godt brugt’. En bilforhandler kan også benyttes til denne del. Dette gøres ved at lave en grundig gennemgang af bilen. I den forbindelse, er det vigtigt at du er ærlig og realistisk omkring bilens stand, så bilforhandler har de bedste forudsætninger for at vurdere bilen. Dette gør også, at du får solgt din bil til en vurd



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce