Få internet i bilen med et indbygget sim-kort

Få internet i bilen med et indbygget sim-kort

30. jan

I mange moderne biler - især Audi, Volvo og Tesla har du mulighed for at købe et sim-kort og sætte i bilen. På den måde får du adgang til ekstra muligheder og det fungerer også som et mobilt bredbånd. Det opretter automatisk et hotspot som dine passagerer kan koble sig på, og det kan være rigtig smart på lange køreture hvor børnene på bagsædet skal bruge internet til deres iPad.


Udover et hotspot får du også adgang til nye funktionaliteter i din bil. Med Audi og Volvo får du automatisk opdateringer om trafikken på din rute og med Tesla har du mulighed for at hente opdateringer til din bil. Du får med Audi også adgang til Audi Connect hvor du blandt andet kan læse nyheder, browse twitter og se vejrudsigten.


Dette sim-kort er ikke noget du får af din bilforhandler. Du skal købe det via et mobilselskab som f.eks. 3.dk og du skal forvente at give mellem 50-100 kr./m alt efter dit nuværende abonnement. 


Hvor meget data bruger et sim-kort i bilen?

Mængden af data du bruger på datakortet i din bil afhænger af dit forbrugsmønster. Bruger du ikke din GPS så meget vil du ikke bruge dit kort særlig meget data. På en fire ugers tur fra Danmark til Frankrig med ca. 2000 kilometers kørsel med GPS skal du forvente at bruge mellem 7-10 GB data. Det er inklusiv børnenes streaming på bagsædet og diverse streaming af musik. Forventer du blot at bruge dit sim-kort i Danmark skal du ikke være bange - du får det helt sikkert ikke maxet ud.


Det kan være en fordel at sætte et maksimum på hvor meget data du må bruge. På den måde vil du aldrig betale for ekstra data. Når du skal på ferie sydpå skal du i din bils indstillinger manuelt aktivere roaming. Med roaming godkender du, at dit datakort bruger data i udlandet. Det kan godt være rigtig dyrt, så husk at tjekke om du har ‘roam like home’ eller lignende mobilabonnement hos 3 eller Telia.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x