Få økonomien til at hænge sammen med begravelseshjælp

Få økonomien til at hænge sammen med begravelseshjælp

20. okt 2019

Dette er sponsoreret indhold 

Det kan godt være en dyr affære at finansiere en begravelse, men heldigvis findes der hjælp til dette. Med begravelseshjælp kan du få økonomien til at hænge sammen og stadig skabe en smuk og mindeværdig dag. 


Hvem kan ansøge om begravelseshjælpen? 

Er du i tvivl om, hvem der kan ansøge om begravelseshjælpen, så læs med her. Det er muligt at ansøge om begravelseshjælp, hvis den afdøde havde en danske folkeregisteradresse, hvilket betyder, at afdøde var berettiget til en dansk sygesikring. Samtidig skal dødsboet også være udlagt af Skifteretten for at få udbetalt begravelseshjælp. Afhængig af afdødes økonomi vil satsen for begravelseshjælp varierer. Det samme gør sig gældende, når det kommer til, om begravelseshjælpen bliver godkendt eller ej. Så selvom afdøde havde en dansk folkeregisteradresse, er man altså ikke garanteret, at ens ansøgning bliver godkendt. Man kan få begravelseshjælp både til bisættelse og begravelse. 


Hvordan søger man begravelseshjælp?

Hvordan skal man så søge begravelseshjælpen? Ønsker man at søge begravelseshjælp, er det forholdsvist let at gøre via borger.dk. Med i ansøgningen skal der vedhæftes dokumentation for formue og dokumenter fra skifterettens udlægning af boet. Hvis du er i tvivl om hvilken dokumentation, der kræves, kan du orientere dig på borger.dk, hvor du kan læse mere om den specifikke dokumentation. Det er også her, at du kan finde de formueskemaer, som du skal bruge til ansøgningen. Alt dette kan virke utroligt kompliceret og uoverskueligt, når man står midt i en stor sorg. Hvem gider at tænke på alt dette, når man lige har mistet en af sine aller kæreste? Men fortvivl ej. Bedemand Madsen kan hjælpe dig med netop dette. Som bedemand har man stor erfaring og ekspertise indenfor området, og du vil kunne koncentrere dig om de vigtige ting. Nemlig at bearbejde sorgen. Bedemanden kan hjælpe dig med ansøgningen, så processen bliver lettere for dig som pårørende. 

 

Hvad er satserne for begravelseshjælp?

Alle satserne er afhængig af den afdødes økonomi, men også af alderen på den afdøde. 


Hvis den afdøde eksempelvis er under 18 år, vil der blive udbetalt en fast begravelseshjælp på 9.400 kroner. Her har forældrenes formue altså ikke nogen betydning, og beløbet bliver udbetalt til alle, der ansøger.


Hvis den afdøde er født før den 1. april 1957, er der en fast begravelseshjælp på mindst 1.050 kroner, hvilket også er uanset den afdødes økonomi. Det maksimale beløb, som voksne kan få udbetalt, er 11.200 kroner. 


Har afdøde ingen børn under 18 år eller ægtefælle, bliver der udbetalt et maksimalt beløb, hvis afdødes formue er på 18.800 kroner eller derunder. Men hvis afdøde har en formue på mere end 30.000 kroner, vil retten til begravelseshjælp frafalde, bortset fra de 1.050 kroner hvis man er født før den 1. april 1957.


Har afdøde en ægtefælle eller børn under 18 år, og den samlede formue på dødsdagen er på 37.500 kroner eller mindre, vil den fulde begravelseshjælp blive udbetalt. Men er formuen dog på mere end 48.700 kroner, frafalder retten til begravelseshjælp.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x