Få overblik over din biløkonomi

Få overblik over din biløkonomi

1785visninger 0 svar | 19. dec 2019

Et tilbagevendene spørgsmål inde på forummet er; “hvad koster det at have bil” og “hvad koster en bil om året”. Der dog ikke noget fast svar på disse spørgsmål, da det afhænger af, hvilken bil du har eller køber. Begge spørgsmål kan dog besvares, ved at lægge et bilbudget.

På sitet Lånio.dk har de publiceret en undersøgelse af, hvad det koster at have en bil det første år, hvilke udgifter der er ved at have bil, samt hvordan et månedligt bilbudget ser ud. Det er eksemplificeret gennem den mest solgte bil i Danmark den sidste årrække: Peugeot 208. Ifølge undersøgelsen, koster en ny Peugeot 208 64.846 kr. det første år. Bilen er finansieret gennem et billån og bilen har en anskaffelsespris på 150.000 kr.


De største udgifter ved bil

De fem største udgifter ved at have bil er: afdrag på billånet, bilforsikring, brændstof, udgifter til dæk og penge, der lægges til side til vedligeholdelse af bilen. Penge der skal lægges til side til vedligeholdelse af bilen, er en post, som mange ofte glemmer, når de udarbejder et bilbudget. Det anbefales af Forbrugerrådet Tænk, at man som bilejer lægger 30 øre til side pr. kørte km, hvis man har en lille bil i god stand og mere, hvis man har en større bil eller bilen er i dårlig stand.

En anden stor post i undersøgelsen er udgifter til bildæk. Her inkluderes både køb af sæsondæk, montering af dæk to gange årligt, afbalancering af dæk to gange årligt, samt opbevaring af det sæt, der ikke er i brug. Denne post kan dog sagtens være billigere, hvis du selv monterer dine dæk og har mulighed for at opbevarer de bildæk, der ikke er i brug.

En stor udgift, som der ikke bliver taget højde for i undersøgelsen er afskrivninger. Denne post er normalt en af de største udgifter for en ny bil, da mange biler i gennemsnit taber mellem 35-50% af bilens anskaffelsespris over de første fire år ifølge en undersøgelse foretaget af bilbasen.


Download dit eget bilbudget

Som et led af undersøgelsen hos Lånio.dk, har de udarbejdet et bilbudget, der kan downloades i excel format, så du selv kan udfylde det. Du kan downloade bilbudgettet her. 

Når du har downloadet bilbudgettet, skal du blot udfylde de lyseblå felter, og så vil der automatisk blive genereret et årligt- og et månedligt bilbudget til dig. På denne måde kan du få et overblik over, hvad det koster dig at have en bil. De felter, der skal udfyldes, er fakta om bilen såsom, hvor langt din bil kører pr. liter og hvor mange kilometer du kører om året. Bilbudgettet er generisk og kan benyttes til alle biler, det er dog udarbejdet til benzin og diesel biler. Har du en elbil, er du selv nødt til at tage højde for dette i beregningen af brændstof.

 

Hvilken bil kører du og hvad koster den dig om året?


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg




  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Få overblik over din biløkonomi
Annonce