Få styr på vægtafgiften inden du køber bil

Få styr på vægtafgiften inden du køber bil

16. jun

Skal du købe ny bil, og har du måske allerede en i kikkerten? Uanset om bilen allerede er brugt, eller splinterny, så er du helt sikkert stødt på begreberne om grøn ejerafgift og vægtafgift. De to former for afgifter, er to sider af samme sag, men alligevel er det forskellige afgifter. Læs med her, og bliv klogere på de to begreber, inden du køber din nye bil. det er også en god idé at beregne den eksakte vægtafgift. Beregn vægtafgift her. 


Vægtafgift

Vægtafgift er en afgift, som bliver pålagt biler som er registreret før 1. juli 1997. Denne her afgift er derfor KUN relevant for dig, som har en bil, der er fra før 1997. 


Afgiften blev indført i forbindelse med, at biler begyndte at blive en stadig større belastning på de danske veje, og dermed blev det en vigtigt indtægt, som bruges af staten når der skal udvikles, renoveres og vedligeholdes på de danske vejnet. 


Hvor meget du skal betale i vægtafgift afhænger, ligesom navnet antyder, vægten på din bil. jo tungere din bil er, desto dyrere er den således. Det skyldes jo netop, at jo tungere din bil er, jo mere belaster den vejnettet. En anden faktor, som er afgørende for, hvor meget der skal betale i vægtafgift er om det er en benzin- eller dieselbil - dieselbiler er dyrere i afgift end benzin. 


Hvis du ønsker at skabe et komplet økonomisk overblik over, hvor dyrt det bliver at køre in din bil, skal du derfor altid huske at medregne vægtafgiften og dermed skabe et overblik over, hvor dyrt det egentlig bliver at eje bilen på længere sigt. 


Grøn ejerafgift

Alle med bil skal betale en grøn ejerafgift. Den grønne ejerafgift er ligesom vægtafgiften bestemt af staten, og er noget de pålægger bilejere for at beskytte miljøet mod det høje brændstofforbrug. Grøn ejerafgift afhænger derfor af bilens brændstofforbrug, jo længere din bil kan køre på literen, jo lavere bliver din grønne afgift derfor. Afgiften opkræves automatisk gennem SKAT enten i en årlig eller en halvårlig betalingsrate, og er derfor rimelig selvkørende. 

i 2018 trådte en ny grøn ejerafgift i kraft. Den var lige med højere afgifter. Kort fortalt består aftalen i, at biler der er registreret efter den 3. oktober 2017 og frem pålægges højere afgifter end biler der er registreret før. 


Husk de øvrige afgifter

Selvom du allerede skal betale enten vægtafgift eller grøn ejerafgift, har du flere afgifter som bilejer. Du skal blandt andet betale registreringsafgift. Det vigtigste er dog, at medregne de mange afgifter ved bilkøb, så du ikke får dig en ubehagelig overraskelse, så snart regningen skal betales. 


nk grønt

Hvilken bil skal du vælge? Hvis du stadig sidder med spørgsmålet, om hvilken bil du skal vælge, får du lige et par råd med på vejen. Jo grønnere din bil er - jo billigere er den. Og en grøn bil er en bil, som kører langt på literen, er forholdsvis lille og som er ny. Overvej derfor altid dine behov inden du køber bil - kan du nøjes med en lille bil, eller kræver familien en større bil, hvor der er plads til tre børn og oppakning til kør-selv-ferien. Vigtigt er i hvert fald, at du tænker grønt, og derfor altid prøver at gøre dit bilkøb så grønt som overhovedet muligt. Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Martino2018
Martino2018 (Kommerciel blogger)
Oprettet 9. jul
x