Fem gode råd til den kommende iværksætter

Fem gode råd til den kommende iværksætter

29. dec 2019

Dette indhold er sponsoreret 


Uanset om du vil starte dit eget mekaniker værksted, eller om du vil istandsætte flotte brugte biler, så skal iværksætterdrømmen starte et sted. Det kan dog for mange hurtigt blive uoverskueligt at finde vejen frem, hvilket gør at Danmark står og mangler iværksættere. Du får derfor i denne artikel fem gode råd til, hvordan du kan komme godt i gang med din iværksætterdrøm. Iværksætteren Jonathan Løw har igennem flere år udtalt sig om sin egen rejse i feltet, og du kan Læs mere her, hvis du efterfølgende mangler inspiration. 

Det skal give mening

Det er utroligt vigtigt, at din iværksætterdrøm giver mening for dig. Der skal være en grund til, hvorfor du har valgt at bygge lige præcis denne drøm op fra bunden. Du kommer nemlig til at lægge utroligt mange timer i din virksomhed, og det er derfor umuligt at komme optimalt i mål, hvis ikke du har en ild i maven for dit projekt. 

Hjælp 

Når du vil starte din egen virksomhed op, så er det ikke en skam at spørge om hjælp. Der findes flere hundrede iværksættere, og de har alle på et tidspunkt været i dine sko. Det kan derfor være en god ide at snakke med forskellige mennesker om, hvordan de startede deres virksomhed, og hvordan de er kommet godt igennem nåleøjet på den danske arbejdsmarked. Ræd derfor hånden ud og lyt godt til de mange råd, som du kan finde hos dem, som allerede har gennemgået processen.

Uvished er en selvfølge

Du skal lære at elske uvisheden indenfor dit felt. Når du starter din egen virksomhed, er du ikke længere garanteret nogle former for fastheder, som ellers er i normale stillinger på arbejdsmarkedet. Du skal altså lære at holde af, at du ikke kan forudsige alt, og at der vil komme dage, uger og måske endda måneder, hvor sikkerhed ikke er eksisterende. 

Husk pausen

Når du starter din egen virksomhed, vil der som tidligere nævnt være utroligt travlt. Du vil komme til at lægge mange af dine vågne timer på arbejdspladsen, men dette betyder ikke, at du skal køre død i projektet. Det er nemlig noget, som mange iværksættere kan nikke genkendende til, og det er derfor en god ide at huske, at du også skal kunne leve ved siden af dit arbejde. Tag derfor en pause engang imellem, så du kan genoplade dine batterier. Dette vil også gøre, at du har overskud til dit arbejde, så du er veloplagt til at køre på igen, når du er tilbage ved skrivebordet. 

Udfordring er positivt

Det er vigtigt, at du udfordrer dig selv i hverdagen. Dette er ikke udelukkende på arbejdspladsen, men det er også med de mennesker, som du omgiver dig med. Det hjælper ikke din virksomhed, at du udelukkende tager den nemme løsning, eller at du udelukkende har medarbejdere, venner eller familie som giver dig ret. Omgiv dig med mennesker, som kan give dig nye input i hverdagen.



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce