Finansloven 2020 - Sådan går den ud over bilejere

Finansloven 2020 - Sådan går den ud over bilejere

29. jan 2020

I finansloven for 2020 sker der en stramning af reglerne for leasing af firmabiler. Af aftalen som er mellem Regeringen, SF, Enhedslisten, Alternativt og Det Radikale Venstre fremgår det at med virkning fra 1. februar 2020 vil der komme en stramning af reglerne for leasing af firmabiler.


Begrundelsen er, at partierne ønsker en udligning af det beskatningsgrundlag som lige nu er væsentligt lavere end en tilsvarende bil i normal handel. Derfor bliver der nu i registreringsafgiften indført stramninger for leasingbiler som bliver leaset til erhverv. Det forventes at statskassen allerede i 2020 vil få 10. mio. kroner ekstra, og i 2023 får op til 100. mio. kroner ekstra i kassen.


Udover at stramme reglerne for erhvervsleasing er partierne også blevet enige om at gøre det mere lukrativt at købe en elbil. Det vil sige, at den planlagte stramning (og stigning) i registreringsafgiften for elbiler bliver annulleret og vil blive holdt på samme niveau - altså bliver registreringsafgiften for elbiler holdt i ro.


Dette gøres for, at erhvervslivet skal motiveret mere til at købe flere grønne firmabiler. Er stort del af bilsalget er i dag brugte biler, og derfor kan grønne firmabiler som videresælges efter et par år være med til at fremme bilparkens grønne omstilling lyder det fra politikerne. 


Der indføres også et fradrag i beskatningsgrundlaget for elbiler og plug-in hybridbiler på 40.000 kr. indtil 31 december 2020. Derudover er partierne også enige om, at fra 2020 skal “afgiften understøtte at virksomhederne vælger grønne firmabiler”



Vores bud på tre grønne firmabiler

Når det kommer til grønne firmabiler er der lige nu rigtig mange spillere på markedet. Der er både alle de nye plug-in hybrider og semi-elbiler på markedet som f.eks. Passat GTE eller en Mercedes E350 Hybrid. Men når man skærer ind til benet kan der kun være tre rigtige el-vindere:


Tesla Model S

Teslas flagskib Model S som er en af de mest solgte firmabiler de sidste par år. Kan købes i fem varianter som har en rækkevidde på op til 520 km. og går fra 1-100 km/t på blot 3 sekunder.


Audi e-tron

Audis svar på en luksus elbil. Deres e-tron som har en rækkevidde på 446 km og har 408 HK. Kommer i øvrigt snart til billigere penge i en mindre udgave motormæssigt.


Mercedes EQC

Mercedes svar på Audi e-tron. 445 km kun på batteri og en tophastighed på 180 km/t. Minder meget om Audi e-tron hvis man mere er til Mercedes and Audi.



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce