Find det perfekte løbehjul

Find det perfekte løbehjul

10. sep 2021

Når du leder efter det perfekte løbehjul, er der flere ting du skal være opmærksom på. Er du for eksempel på udkig efter et trick løbehjul, et transportløbehjul eller et løbehjul med tre hjul, er der nogle kriterier, du skal være opmærksom på.

Højden på løbehjulet

Når du ser på løbehjul er en vigtig faktor at kigge på højden på løbehjulet. Som udgangspunkt kan du egentlig køre på alle størrelser af løbehjul, men komforten og muligheden for at lave tricks gør det sværere, hvis ikke løbehjulet matcher din højde. Når højden på løbehjulet matcher din egen højde, vil det give dig en bedre kontrol, hvadenten du ønsker at lave tricks eller vil bruge løbehjulet til transport. Hav derfor altid for øje, om løbehjulet kan justeres i højden.

Undersøg størrelsen på hjulene

Det er ikke kun højden, der er en vigtig faktor, når du kigger på løbehjul. Det er også vigtigt, at have et øje på hvilket størrelse hjul, løbehjulet har. Hvis du leder efter et trickløbehjul til større børn og voksne, skal hjulet bruge 110-120 mm hjul. Desuden er det vigtigt at se på kompressionssystemet, da det kan have en stor betydning for kvaliteten på løbehjulet. Her de bedste kompressionssystemer ICS, IHC, HIC og SCS de bedste på markedet. En anden faktor man måske ikke selv ville undersøge før et køb, men som ikke desto mindre er vigtig, hvis man leder efter et kvalitetsløbehjul, er kvaliteten af kuglelejet. Et højt tal af kuglelejet, betyder at løbehjulet kører bedre rundt, og du kan derfor køre bedre og med mere stabil fart. En sådan kvalitet måles i ABEC.

Komfort og features

Et transportløbehjul bruges oftest til at transportere dig fra A til B. Derfor er det vigtigt at finde et løbehjul, der er komfortabelt på længere ture, og du skal derfor ikke kigge på trickløbehjul, som oftest har mindre hjul, og derfor mister samme komfort på de lange ture. Det er da også vigtigt at holde øje med, at hjulene ikke er lavet af plastik, men i stedet for PU-gummi, da det er mere behageligt, samt har en bedre kvalitet. En smart feature mange transportløbehjul også har, er muligheden for at folde det sammen. Dette er praktisk netop, når man er kommet frem, og måske ikke synes løbehjulet skal fylde på kontoret eller i bussen. Sidst men ikke mindst er det rigtig vigtigt altid at have for øje, at løbehjulet kan holde til din vægt, hvis den maksimale brugervægt overskrides, kan det blive farligt og ødelægge dit nye løbehjul.



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce