Flos lamper til et moderne hjem

Flos lamper til et moderne hjem

26. apr 2018

I dag er det yderst populært at have designerlamper i hjemmet. Har du designerlamper i hjemmet, udtrykker du, at du har indrettet dit hjem med eftertanke. Dine designerlamper spiller en væsentlig rolle i din indretning, og de har langt større betydning end blot at lyse rummet op. Blandt populære designerlamper findes brandet Flos. Har du en Flos pendel, en Flos bordlampe, en Flos væglampe eller en Flos gulvlampe, så har du højst sandsynligt også en holdning til, hvordan dit hjem skal se ud.


Lamper har gennem årene fået ny betydning. I dag er lamper en vigtig del af vores indretning, men sådan har det ikke altid været.


Fra olielamper til designerlamper


Vi mennesker får hovedparten af vores sanseindtryk gennem vores synssans. Belysning kan enten komme naturligt fra solens dagslys eller fra kunstig belysning. Kunstig belysning opnår vi først og fremmest ved hjælp af elektricitet. Formålet med kunstig belysning er at sørge for, at du kan fungere i dine omgivelser, selv efter solen er gået ned. I et land som Danmark er vi så heldige, at kunstig belysning er en del af vores hverdag. Vi kan ved hjælp af kunstig belysning til hver en tid skabe forhold, hvor vi kan fungere, selvom det er mørkt uden for. Muligheden for kunstig belysning er naturligt for os, og det er ofte en af de goder, vi har tendens til at tage for givet.


Går vi hele vejen tilbage i historien for kunstig belysning, kom denne først og fremmest fra bålet.  Herefter blev der skabt kunstig belysning gennem olielamper og stearinlys. I 1800-tallet blev der skabt lys ved brug af gas, hvorefter den første elektriske lyskilde blev opfundet.


I dag bliver der ikke taget stilling til, om den kunstige belysning kommer fra en olielampe eller en elektrisk lampe. Der bliver derimod taget stilling til, hvorvidt det er en loftslampe, bordlampe, gulvlampe eller væglampe. Derudover bliver der taget stilling til, hvorvidt det skal være en designerlampe eller ej.


De særlige Flos lamper


Flos lamper er anerkendte lamper fra et særdeles anerkendt brand. Virksomheden blev grundlagt i 1962 i Italien af Dino Gavina og Cesare Cassina Flos. De to grundlæggere satte gang i en produktion af en lang række Flos lamper, som i dag er blevet klassikere inden for italiensk design. Mange af disse Flos lamper har de helt samme designs, som de havde, da de blev designet i 1962.


Nogle af de originale og gamle modeller er altså stadig at finde i det store udvalg af Flos lamper. Det skyldes, at designerne bag de fantastiske Flos lamper har haft stor indsigt og fantastiske kompetencer inden for populære trends på lampemarkedet. De har skabt et sortiment af Flos lamper, der alle er udviklet med et tidløst design og med en teknisk force, der gør livskurven for lamperne uendelige. De særlige Flos lamper kan derfor mistænkes for at hvile i deres egen succes, men dette bliver modbevist gang på gang. De populære Flos lamper udvikles nemlig hele tiden, så de bevarer elementer fra deres originale fremstilling og samtidigt følger nutidens trends både inden for teknologi og design.


Fælles for alle Flos lamper er, at de alle er både klassiske og seriøse. Producenterne bag de fantastiske Flos lamper er både nytænkende, nyskabende, og så tester de hele tiden nye materialer, der resulterer i en helt særlig funktionalitet. Selvom udvalget af Flos lamper kun er blevet større, er de alle kendetegnet ved en høj kvalitet og et unikt design, der gør dem berettiget til en plads blandt de allerstørste italienske brands inden for belysning og interiør.


Flos lamper i alle lampetyper


De populære Flos lamper kan i dag fås i alle lampetyper. Igennem årene har virksomheden haft tætte samarbejder med store og anerkendte designere som Phillip Starck og Antonio Citterio. Achille brødrene, Piergiacomo Castiglioni og Gino Sarfatti har også været med i designprocessen af en lang række Flos lamper. Disse designere er alle anerkendte italienske navne, og samarbejdet med dem udgør i dag grundlaget for brandets succes.


Blandt det store udvalg af Flos lamper finder du både nye og gamle modeller. Du kan finde Flos lamper i alle lampetyper. Du kan blandt andet vælge en Flos pendel, en Flos bordlampe, en Flos væglampe eller en Flos gulvlampe. Der findes et stort sortiment af Flos lamper inden for alle lampetyper, hvor alle har hver deres unikke karakteristika.


Derfor skal du vælge en Flos pendel


Du kan få en Flos pendel, der passer til en hvilken som helst indretningsstil. Synes du, at lysekroner er lidt for skinnende men kan godt lide idéen, kan du for eksempel få stor glæde af den populære Flos pendel, 2097. Der findes også Flos pendler, der giver dig mulighed for at designe din Flos pendel, præcis som du vil have den. Den flotte Flos pendel, Fuchsia, består for eksempel af små og enkle pendler, som du kan sammensætte, som du vil have dem. Der findes rigtig mange muligheder for at finde en Flos pendel, der passer til dine ønsker. Din Flos pendel vil klæde spisestuen eller som pendel i kroge eller hjørner, der skal lyses op.


Derfor skal du vælge en Flos bordlampe


Din Flos bordlampe har flere funktioner. Den kan bruges som pynt og give dit hjem et moderne udtryk. Derudover kan din Flos bordlampe både bruges som læselampe, skrivebordslampe eller til at skabe en hyggelig og blød belysning i hjemmet. Særligt populær er den Flos bordlampe, der hedder Flos Bon Jour. Denne Flos bordlampe fås i flere farver, for eksempel kobber eller krom.


Derfor skal du vælge en Flos væglampe


Din Flos væglampe kan være god at have i entréen eller som natlampe over sengen. Den kan også bidrage med den belysning, der mangler i stuen, uden at den behøver at tage plads fra dine andre møbler. Særligt speciel er den Flos væglampe, der har navnet 265. Denne Flos væglampe afviger fra alle andre væglamper ved dens to meter lange arm. Denne Flos væglampe kan placeres i alle retninger, som væglampen tillader det.


Derfor skal du vælge en Flos gulvlampe


Din Flos gulvlampe kan du få i alle størrelser og varianter. Lige nu er der en stor trend i at have store gulvlamper, der tager meget plads i rummet. Hvis din gulvlampe er en designerlampe som en Flos gulvlampe, er der ingen grund til at gemme den væk. Super Archimoon er den absolut største Flos gulvlampe, der findes. Den er desuden den største lampe af alle Flos lamper. Lampen er over to meter høj og kommer med en lysdæmper, så du selv kan justere skarpheden. Denne Flos gulvlampe er særligt til dig, der bor i et moderne og lettere minimalistisk hjem.


Du kan finde et stort udvalg af de populære Flos lamper på Andlight.dk. Andlight har desuden et enormt stort udvalg af designerlamper fra andre kendte brands.



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce