Forårsfornemmelser: gode råd til bilpleje

Forårsfornemmelser: gode råd til bilpleje

2. aug 2019
Dagene bliver langsomt længere, lysere, varmere. Foråret er så småt på vej. Med denne årstid følger mange solskinstimer og dermed muligheden for at komme udenfor og nyde vejret. Forår er også højsæson for klargøring af bilen. Tilfredsstillelsen ved at sætte sig ind i en ren bil, der kører fejlfrit, er ligesom tilfredsstillelsen ved et rent hus, når hovedrengøringen, er overstået. 

Derfor er det helt klart noget, man bør prioritere, således glæden ved at køre bil ikke bliver ødelagt af irritationen over en masse praktiske gøremål, man burde have indfriet. Med få midler kan man sikre sig, at den tager sig flot ud samt bevare bilens stand. Har man eksempelvis en suveræn svamp eller noget godt fælgrens, er man allerede langt, såfremt man ønsker at passe godt på bilen. 

Vaskemetode samt pleje af lak og fælge
De fleste vælger at køre sin bil i vaskehal, da det er nemt og bekvemt og yderst tilgængeligt. Desværre kan en tur i vaskehal resultere i, at der kommer adskillige ridser i lakken. I stedet bør man vaske bilen i hånden med en svamp af god kvalitet. Det er en mere omhyggelig metode, og på denne måde undgår man ridser. Desuden er det en god ide, at vokse lakken cirka fire gange årligt. Når lakken vokses, bevares glansen, og derved holder lakken bedre. 

Man kan sammenligne lakken på en bil med menneskets hud. Man smører sin hud for at give fugt, så huden fortsat er pæn og elastisk - det er det sammen, man opnår ved at vokse sin bil.  Et andet godt råd er, at benytte et god fælgrens, der er drøj i brug. Fælgrens modvirker, at bremsestøv vokser fast i lakken. Til fælgene kan der og bruges en speciel fælgbørste, således man kan nå helt ind i krogene, og sikre sig en udførlig rengøring af fælgene. 

Da de fleste fælgrensprodukter ikke er miljøsikret, kan det være en god ide, at benytte en såkaldt pusleplads, som findes på de fleste tankstationer. På en pusleplads er afløbet miljøsikret, og dermed forårsaget man ingen skade. 


Vedligeholdelse af hjulene 
Forår betyder at hjulene skal skiftes. Vinterdækkene skal passes væk og erstattes af sommerdækkene. Vær dog opmærksom på at dette som regel først er aktuelt i midten af april måned. Inden vinterdækkene pakkes væk, skal de rengøres og dæktrykket skal tjekkes. Når vinterdækkene skal opbevares, er det vigtigt, at det bliver et sted, hvor der er mørkt og koldt. Før montering af sommerdækkene skal man sikre sig, at de lever op til lovpligtige reglerne vedrørende en mønsterdybde på minimum 1,6 millimeter. 

Desuden bør du tjekke, om hjulene er beskadiget samt fjerne eventuelle sten, der har sat sig fast i mønstret. Det er ligeledes væsentligt, at fælg og hjulnav er fri for snavs og rust ellers bør man forsøge, at fjerne dette med en stålbørste før montering. 


Indvendig rengøring 
Det bedste råd, når det gælder indvendig rengøring af bilen er, at man regelmæssigt skal rydde op samt støvsuge bilens måtter, bagagerumt og sæder. Bank måtterne for skidt, når de alligevel er ude af bilen, og sørg for at komme ind i krogene med den bløde børste, man kan sætte på støvsugeren, på denne måde undgås ridser. 

Det er vigtigt, at man har klart udsyn, og derfor bør man bruge et godt glasrengøringsmiddel for at fjerne striber, og holde ruden fri for dug. Man kan sagtens prioritere, at polere alle ruder samt bak - og sidespejle. Desuden bør man vaske flader og dørfalser, og huske at pleje de resterende overflader samt gummilister. 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce