Fordele ved flexleasing til erhverv

Fordele ved flexleasing til erhverv

26. nov 2021

For mange er leasing en attraktiv måde at få fingrene i sin drømmebil, uden hverken at binde store summer i bilen eller risikere et større værditab over tid. For både private og erhverv er flexleasing en særlig efterspurgt finansieringsform, da man har mulighed for at komme til at køre i eksklusive biler med fuld udstyrspakke for et relativt beskedent beløb hver måned. 


Grunden til at eksempelvis BMW flexleasing til erhverv er så populært, som det er, skyldes måden, hvorpå man beregner og betaler registreringsafgiften på bilen. Afgiften afholdes nemlig i rater og betales kun i den periode, man leaser bilen i.


Dertil kommer det, at når man flexleaser en BMW, som f.eks. er over 36 måneder gammel, så fastsættes den månedlige registreringsafgift til kun 0,5 %, svarende til 6 % om året. Afgiften beregnes og justeres efter bilens alder, og jo ældre bilen er, jo billigere er afgiften.


Der kan således være mange penge at spare i forhold til at købe bilen kontant, hvor den ellers vil blive tillagt 150 % i registreringsafgift.

Flexleasing frigiver likviditet til kerneforretningen

Det kan være en stor investering at indkøbe nye biler til sine medarbejdere eller til sig selv, samtidig med at der er forskellige økonomiske risici forbundet med kontante bilkøb. 


Ved flexleasing, derimod, binder man betydeligt mindre kapital i bilen i forhold til at købe samme bil ved fuld afgift. Derudover figurerer leasingaftalen typisk ikke som en gældspost i virksomhedens regnskab; i stedet noteres det som en løbende omkostning, hvorfor man opnår en større budgetsikkerhed.


Med andre ord kan man frigøre likviditet ved flexleasing til erhverv, som i stedet kan bruges til at investere i kerneområderne og dermed til at skabe vækst og værdi.

Vælg leasingselskab med omhu

Leasingbranchen kan være en tricky jungle at navigere i, og det er derfor vigtigt, at man vælger et troværdigt leasingselskab, der er realistiske i udregningen af bilens restværdi, og som tilbyder en gennemsigtig leasingaftale.


Hos Flexto udarbejdes flexleasingaftalen altid med kundens behov og ønsker in mente. Det vil sige, at kontrakten kan sammensættes på forskellige måder, alt efter de behov virksomheden har.


Som udgangspunkt løber leasingperioden over 12-36 måneder, men der vil altid være mulighed for at tilpasse og forlænge kontrakten efter ønske.


Ligeledes er det hos Flexto muligt at komme ud af kontrakten før tid, hvis ens behov ændrer sig, eller der skal en anden bil til. Det kan f.eks. være, at man pludselig får brug for en firmabil med mere plads - eller at man omvendt ikke længere har brug for samme rummelighed.


Der er således en unik fleksibilitet forbundet med flexleasing, som man ellers ikke opnår ved bilkøb på almindelig vis.



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce