Frost, sne og slud? Forbered din bil på vinteren

Frost, sne og slud? Forbered din bil på vinteren

9. dec 2019

Vinteren er over os - og selvom det betyder juleglæder og hyggestunder indendøre, er der nogle forbehold vi bør tage os, især når det kommer til vores gode ven på fire hjul. Selvom mange kører direkte ud i vinterkulden på sommerdæk, er der sikkerhedsmæssigt en række ting, du bør tage i betragtning, inden du starter bilen. Læs med her, og forbered din bil på vintertiden. 


Vinterdæk er alpha omega

Når vi nærmer os vintertiden er der én ting, vi altid skal have for øje: sikkerhed. Det er nemlig vigtigt, at vi prioriterer trafiksikkerheden, for i vinterperioden er der mange vejr- og vejforhold, der kan påvirke trafikken og din kørsel. Du kan både komme ud for isglatte veje og snestorme, som begge er to faktorer, du skal sikre dig imod. Og selvom din og din families sikkerhed altid skal sættes i førersædet, er det også vigtigt for din bils holdbarhed, at du klargør den til vinteren. Har du en sikker bil, som kan bevæge sig sikkert rundt på vejene og som generelt er driftsikker, kan du trygt læne dig tilbage og lad vinteren komme. Det vigtigste du kan gøre for driftsikkerheden, er at skifte sommerdækkene ud med vinterdæk. Vinterdæk gør, at din bil har et langt bedre greb og de glatte veje, og er derfor alpha omega i vinterhalvåret. 


Skift dine viskerblade ud

Det er dog ikke kun dækkene, der skal skiftes. Dine viskerblade bliver aldeles slidte i vinterperioden, og derfor kan det være en god idé at have ekstra viskerblade med i bilen, eller at skifte dem lige op til vinterperioden. Når det blæser og stormer, kan du også hurtigt køre sten og skidt op mod ruden, og for eksempel småsten kan sætte sig i viskerbladene og medføre at dine ruder bliver ridsede. Find viskerblade til din bil


Tjek op på lygterne 

Allerede i slutningen af oktober begynder mørket at sænke sig over Danmark, og det kommer allerede klokken 16, hvor du skal køre hjem fra arbejde. Det er først når mørket har lagt sig over landet, at du for alvor opdager, om dine lygter virker. Lyset anvendes mere om vinteren end på andre tidspunkter af året, og derfor er det vigtigt, at du har 100 % styr på fine lygter og alle funktionerne. Du kan eventuelt bede en ven eller et familiemedlem om at hjælpe dig med at tjekke dine lygter. Hvis dine lygter ikke lyser som de skal, er det eneste det kræver ofte af udskifte pæren. Her er det vigtigt at du sørger for at glassene er rene og uden revner. Er det ikke nok, skal du nok søge mod værkstedet. Her kan de hjælpe dig med at tjekke batterierne, og få dine lygter til at virke, så du igen kan lyse landevejene op. 



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce