Genesis GV60 - Elektrisk Crossover i premium klassen.

Genesis GV60 - Elektrisk Crossover i premium klassen.

2843visninger 0 svar | 30. sep 2021


Genesis er Hyundai's nye sub-mærke i premium-segmentet - og med den nye GV60 Electric, er det deres vej ind i ny verden af elbiler. 


Genesis er et bilmærke som vi ikke ser noget til i Danmark, men alligevel kan man godt forvente det i en nær fremtid da EU-lande,  såsom Tyskland og Frankrig allerede har taget i mod det. GV60 er mærkets anden elbil, hvor de sidste år præsenteret for den store G80 electric luksus sedan. 


Kia EV6 og Hyundai Ioniq 5 som søskende

GV60 er en del af den koreanske bilkoncern - sammen med Kia og Hyundai -  og det betyder også at GV60 er bygget på den nye E-GMP platform sammen med Kia EV6 og Hyundai Ioniq 5. 

Trods det, så er GV60 dog ikke nær så rumlig som Ioniq 5 eller Kia'en. I stedet er GV60 en smart elektrisk Crossover i Coupé-klæder, som skal konkurrer imod Ford Mustang Mach-e, Audi Q4 E-tron Sportsback og Jaguar e-Pace. 

Op til 450 km rækkevidde og 435 elektriske hestekræfter.

Hele model programmet burger et 77,4 kWh batteri. Programmet starter ud med én elektrisk motor med 228 hk og 350Nm. Den trækker med de bagerste hjul og har en rækkevidde op til 450 km. Næste skridt trækker med alle fire hjul . Den har to elektriske motorer. En foran og en bagved, hvor de til sammen yder i alt 317 hk og 605Nm.  Rækkevidden er dog lidt mindre med 400 km. 

Toppen af poppen bruger også to elmotorer, som yder 435 hk og også 605Nm. Dog er rækkevidden kun 368 km.  

Opladningen er heldigvis en let sag, hvis man har adgang til en lynoplader, hvor GV60 kan tåle op til 400V/800V ved et 350 KW hurtig oplader. Fra Nul procent, kan den oplade 80% på blot 18 minutter. 

Eneste elbil med Drift mode!

Selvom GV60 fra Genesis er en luksus elbil, bliver den udstyret med noget man aldrig har set i en serie produceret elbil før. Den får nemlig Drift-mode! Det betyder at hvis man aktivere dette køreprogram, vil den kunne smide alle sine elektriske krfter til de bagerste hjul og har letter ved at kunne skride ud med bagenden. 

Genesis GV60 er også den første bil fra Korea med et Bang & Olufsen Surround Sound på 17-højttaler. Endnu mere eksklusivt er gearvælgeren, der er designet til at ligne en krystalkugle. Noget man dog tidligere har set i de helt dyre BMW'er. 


Teknikken går længere, hvor GV60 også fås med kamera som sidespejle i stedet for et glas spejl. Ellers finder man i kabinen et kæmpe digitalt instrumentering og et touchskærm ved siden af...



Om den komme til Europa vides ikke. 



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg




  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Genesis GV60 - Elektrisk Crossover i premium klassen.
Annonce