Geneva Motoshow - de store nyheder, Jaguar og SUV'er

Geneva Motoshow - de store nyheder, Jaguar og SUV'er

313visninger 1 svar | 27. feb 2019
Jaguar XE (Facelift)


Vi starter ud med en af de store nyheder fra dette års motorshow. Jaguar's oversete firmabil XE har fået et større facelift. Nyt ansigt og kabine er de store nøglefaktor med den nye bil. Eftersom dens tætteste konkurrent BMW 3-serie er udkommet med en ny model, så var det på tide at gøre noget ved det fire år gamle design. 

Nyt er de nye forlygter, som viser Jaguar's nye designsprog med et sportiger look".
Skal det være virkelig sportslig, så tilbyder de også deres R-Dynamic pakke.  R-Dynamic (Den røde XE på billederne) giver større fælge, adaptiv undervogn, skørter omkring bilen og så sportssæder. I kabinen finder man de største ændringer. Her er der kommet - som hos de øvrige konkurrenter - digital speedometer og et to-delt skærm som i Range Rover Velar. systemet kaldet "Touch Pro Duo infotainment", er som nævnt to skærme ovenover hinanden. En 5,5" skærm forneden, der giver kontrol over ting som klimaanlægget og blæseren, og så et større 10" touch skærm ovenover med adgang til Navigationen og øvrige APP's... Det nye digitale speedometer er et 12,3" skærm. Den får noget som de kalder for "ClearSight". ClearSight er et kamera som er gemt i bilens antenne, og det kan filme de blinde vinkler, når man er igang med at bakker. Selve videoen vil blive vist i bakspejlet - det er smart!
Andet nyt er muligheden for at kunne oplade telefonen med et trådløst oplader, og så kommer samme paddle shifts bag rattet som i F-Typen. 

Motorprogrammet er dog blevet en smule mindre siden sidst. væk er de store diesler og benzinermotor. I stedet for kan den kun fås med én diesel og ikke over 2-liter motorer i benzinerne.  

Motorprogram:
Benzin
P250 2,0 250 Hk 13 km/l
P300 2,0 300 Hk
Diesel
D180 2,0 180 Hk 430Nm 23 km/l

Den nye Jaguar XE vil stadig kunne fås med AWD som ekstraudstyr, ellers trækker den med de bagerste som en 3-Serie.


------------------------
De hurtige; Lamborghini Huracan Spyder EVO, VW Touareg V8 TDI OG Mercedes GLE 53-AMG


Lamborghini har smidt toppen af deres nye EVO udgave af Huracan'en. Toppen tag ca. 17 sekunder at falde ned, hvor man kan køre op til 50 km/h, imens taget folder sig ned. Motoren er fortsat den samme 5,2-liter V10, 640 Hk og 600Nm. VW har smidt en stor dejlig diesel V8'er i Touareg'en. Det er faktisk samme motor fra Bentley Bentyga og Audi SQ7.  4,0 TDi V8 med 420 Hk og 900Nm!!! VROM VOOORRRRM
En anden ny SUV er Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+. Samme motor og teknik fra den nye CLS 53-AMG. 3,0 rækkesekser med to turboer, og så en elektronisk kompressor som eliminerer alt turbo lag. Og ikke nok med det, så har den også et lille elmotor med 22 hk!!   430 hK og 520Nm.

----------------------
Ssangyong Korando


Ssangyong er en meget usynlig bil i europa, men det stopper dem ikke for at slippe en ny generation ud af deres mest populær bil Korando

Korando'en har fået bedre plads i kabinen end den forrige, og her præsenterer de også for et nyt kabinedesign. Væk med det gamle og ind med det nye, hvor et dejligt nyt 9" touchskærm er kommet, og så følger de med moden af digitale speedometer. Her finder man et 10,25" skærm. Motorprogrammet er der også sket en masse ved. Væk er de gamle store dieselmotorer, og her fås den nu kun med en ny 1,6 diesel og en 1,5 turbobenziner. Dog kommer der til næste år en ren elektrisk udgave med 190 elektriske heste og en rækkevidde på 450 km.
Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Geneva Motoshow - de store nyheder, Jaguar og SUV'er
  •   27. feb 2019 Jaguar XE er godt nok flot. Generelt kan jeg godt lide deres designlinje pt.

    Ja, selvfølgelig skal Huracan EVO kunne fås som spyder. Jeg har aldrig rigtigt forstået hvorfor man vil købe en åben, trackorienteret superbil, men der er et marked for dem.

    Der lyder da som teknik for teknikkens skyld med den Mercedes motor. To turboer, en kompressor og en elmotor, bare for at lave 430HK på en 3.0 række 6'er? Det virker skørt...


Kommentér på:
Geneva Motoshow - de store nyheder, Jaguar og SUV'er
x