Gode råd om bilpleje og bilvask

Gode råd om bilpleje og bilvask

8. jul 2018

Der er ikke noget bedre, når bilen står ren og skinnende efter en god vask – det er som at få fornyet energi - i hvert fald for os bilnørder. Vi går og kræser om enhver detalje og pudser gerne lige en ekstra gang, så naboen også kan se, hvor skinnende bilen er. Men spørgsmålet er, gør vi egentligt altid det, der er bedst for vores biler i det lange løb?

Hvordan bilvasken foretages og hvilke bilpleje produkter, der anvendes, har nemlig stor betydning for, hvordan bilen vil se ud på sigt.

Hvad indebærer god bilpleje?

Det er ingen raketvidenskab at kende til god bilpleje – her kan alle være med. Ganske enkelt handler god bilpleje om at røre din bil så lidt som muligt med andet end vand og sæbe under vasken. Jo mere du rører bilen, jo større risiko er der for, at du får lavet ridser i din bil, hvilket vi jo som bilejere vil gøre alt for at undgå. God bilpleje handler også om at beskytte lakken med produkter efter, du har færdiggjort din bilvask – Her spiller kvaliteten af de valgte bilpleje produkter en helt central rolle.

Som udgangspunkt er en højtryksrenser god at have til at fjerne det værste skidt med. Hertil kan du også tilkoble en skumlanse, som kan dække hele bilen med skum. Skummet blødgører skidtet, så der ved håndvask kræves mindre energi og kræfter, hvilket ligeledes mindsker risikoen for ridser i lakken. Ift. selve håndvasken er det en god ide at bruge en vaskehandske eller mikrofiber svamp til selve bilen og en anden til bunden af bilens lak, dæk og fælge. Det er vigtigt at adskille svampene her, da der er meget snavs og skidt på dæk og fælge, og derved risikerer du at ridse lakken ved brug af samme svamp hele vejen rundt.

Tips og tricks – Sådan får du en skinnende bil

Der er ikke én vaskemetode, som er den rigtige. Det vil sige, der findes mange forskellige metoder, som kan få din bil ren på en god og skånsom måde. Så derfor vil du her få nogle gode råd til, hvordan du KAN klare din bilvask, men husk den rigtige måde er den måde, som fungerer bedst for dig.

Ens for alle vaskemetoder er, at det bør udføres i skyggen. Grunden til dette er, at du ikke skal tænke på, at sæben og andet tørrer ind, og derved har du bedre tid til vasken som helhed. Vi ved nemlig alle, at under stres og jag er risikoen for at lave fejl større.

En sikker vinder er to-spande-systemet til selve vasken af bilen. Her bruger du den ene spand til vask med sæbe, og den anden til skyld med vand. Princippet er her, at du vasker en del af bilen og skyller din handske/svamp i den anden spand med vand, således snavset fjernes fra svampen. Du sikrer dig herved at det sæbe, som du putter på bilen altid er rent, og at der ikke kommer skidt med op på bilen. Så fortvivl ikke – der er altid råd at hente.

God fornøjelse med din bilvask.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce