Gode råd til den næste bilferie

Gode råd til den næste bilferie

1. okt 2020
Dette indhold er sponsoreret

Flere og flere tager på bilferie rundt omkring i Danmark eller Europa. Denne ferietype er blevet mere og mere populært med årene, og det skyldes blandt andet at det er en god måde man som vennegruppe eller familie kan danne bånd på en anderledes måde. De fleste har prøvet at tage en tur til Tyrkiet på all-inclusive, men de færreste har indenfor 14 dage været i seks forskellige lande, og oplevet en masse forskellig kultur, natur og oplevelser på tværs af Europa. Bilferien kan noget helt unikt, som få andre ferier kan, og derfor er denne type ferie blevet mere populær. Nedenfor kan man læse mere om gode råd til den næste bilferie - der er nemlig mange overvejelser at lave. 

Er forsikringen i orden? 
Noget af det første man kan tænke over når man skal til at på bilferie er hvorvidt ens bilforsikring er opdateret og fuldt dækkende. Der er mange ting ved en billig bil forsikring, som kunne være nyttig at tænke over inden man tager afsted. Det gælder blandt andet hvem forsikringen dækker? Når man er på bilferie - specielt sammen som en vennegruppe - i en forældrenes eller en af gutternes bil er det en god ide at vide, hvem forsikringen dækker. Man gør alt hvad man kan for ikke at komme ud for en ulykke eller komme til at skade en anden bil - men uheld sker, og derfor er det vigtigt at vide hvordan man er dækket ind. 

Det kan være med til at spare mange penge, hvis man har sin bilforsikring i orden, og derfor kan man med fordel opgradere eller som minimum vide, hvordan man er dækket ind skulle ulykken være ude. 

Planlægningen af bilferien 
Planlægningsfasen til en bilferien kan være svær. Dette skyldes, at der er utrolig mange flere ting at tage højde for, når man planlægger ferien end hvis det var en almindelig charterferie. Der er mange faktorer som man ikke selv kan styre - heriblandt trafik og ulykker. Dette gør at man ikke har en præcis tidsplan for hvornår man er hvor og det gør at det kan være svært at planlægge ned til den mindste detalje. Hvor mange tager dette som en udfordring og noget negativt skal man se det som held i ulykke. Når man har benspænd på sin planlægning kan man optage en mere løs rute og en tidsplan, som er knap så struktureret og kan styres meget at spontanitet. 

Det betyder også, at man på mange måder kan lade turen bestemme hvordan, hvornår og hvorfor man skal køre videre og hvor hen. Der er intet som sætter en stopper for at man kan være lidt ekstra et sted, og der er intet der stopper en, hvis man virkelig gerne vil videre. 

Spontanitet er det som gør bilferien til en af de mere spændende ferier man kan tage på, og derfor gælder det om at leve i momentet. Med andre ord er bilferien den ultimative ‘carpe diem’-ferie. 

Carpe-diem ferien kan give udfordringer med pakningen af bilen
Da ferien foregår primært i en bil med begrænset plads i bagagerummet gør det at man kan komme ud for nogle pakke-udfordringer. Alt efter bilens størrelse og antallet af deltagere på ferien kan man med fordel pakke let. Der er dog en del ting, som er essentielle for bilferien. Hvis man omfavner hele spontanitets-ideen kan man komme ud for at man skal sove uden tag over hovedet. Her er det en fordel at have medbragt et telt og sovepose. Samtidig kan det være en fordel at have en køleboks med, som man kan koble til bilens el-system. Her kan der opbevares mad til turen, og på den måde kan man spare nogle penge. 

Sørg for at smage den lokale mad 
Når man er på bilferie vil man opleve en masse forskellige kulturer og lokale specialiteter. Det gælder sågar bare hvis man kører rundt i lille Danmark. Det gælder om at udnytte at man kan bevæge sig vidt på det kulinariske spektrum og på den måde udvide ens madhorisont på en måde, som man normalt ikke ville kunne. Man har muligheden for at finde sin næste livret, og blive klogere på andre landes madkultur. 

Det er at gøre bilen en bjørnetjeneste ikke at smage på turens forskellige lokale specialiteter. 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x