Gode råd til førstegangsejeren

Gode råd til førstegangsejeren

11. dec 2017
Det er stort når man køber en bil første gang - om den er brugt eller ny. Her er et par gode råd til førstegangsejeren - og til alle andre :)

Hav altid vigtige papirer i handskerummet
Sørg for at have alle de vigtige papirer med i handskerummet, hvis uheldet skulle være ude. Tag en kopi af forsikring og andre relevante papirer, og hav dem med, når du er på farten. Husk også servicebogen.


Tjek oliestanden - og husk at skift olie!
Som udgangspunkt skal du tjekke oliestanden ca. hver 1000 - 2000 km - bruger du mest bilen til at køre rundt i byen og på kortere ture, så kan det være oftere.
Som hovedregel skal du regne med at skifte hver 15.000 km. Undlader du at skifte olie kan motoren blive slidt hurtigere, og brændstoføkonomien forringes.


Hold styr på dit dæktryk
Er dæktrykket i din bil for lavt, så kan det have betydning for din sikkerhed på vejen, da dækket bliver varmt og samtidig forringes bilens stabilitet ved manøvrering. En økonomisk næse ved et for lavt dæktryk -  dit brændstofsforbrug øges pga. større rullemodstand.


Undgå skader på bilen - parkér i skyggen og brug solskærme
Hvor slemt kan det være at parkere i solen? 
Solen kan give varmeskader på bilens lak og interiør - og den kan i værste tilfælde smelte plasticdele.
Så derfor - forsøg så vidt muligt at parkere i skyggen, og hvis du ikke har mulighed for det, så brug et par solskærme til at tage den værste sol. 


Fjern fugleklatter hurtigst muligt
Det er super træls, når en måge har udset sig din bil som målskive for dens klatter. Sørg for at få fjernet efterladenskaberne hurtigst muligt - fugleklatter indeholder en del syre og kan derfor skade bilens lakering, hvis de sidder for længe.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce