Gør dig klar til dit bilsyn

Gør dig klar til dit bilsyn

13. mar
Hvis du er bilejer og har haft en bil i en længere periode, har du sikkert oplevet at blive indkaldt til et periodisk bilsyn af din bil. Mange frygter bilsyn, fordi de fleste forbinder det med en dyr omgang. Det kan være svært at sætte en pris på syn, men heldigvis er bilsynet ikke kan største udgift, der er i forbindelse med bilen.

Derimod kan der være en række andre ting på bilen, der skal fikses, før bilen kan blive godkendt til et periodisk syn. Hvis du har en almindelig personbil, skal den til sit første bilsyn fire år efter indregistreringen. Derefter skal den synes hvert andet år. Læs med her, hvis du vil blive klogere på, hvordan du gør bilsyn nemmere for dig selv og din pengepung.Hvad kan jeg selv gøre inden bilsyn?
Først og fremmest bør du bestille et synstjek hos et autoværksted, inden du foretager dig et syn. Hvis din bil ikke går gennem syn første gang, kan du nemlig risikere at skulle betale for endnu et syn. Det er unødvendig spild af penge, da du oveni skal betale for de udbredninger, mekanikeren har ordnet. Heldigvis kan du skabe gode betingelser for dig selv og din bil ved at forberede lidt selv hjemmefra. 
Tjek bilens lygter

Lyser bilens lygter, som de skal? En god idé er at gennemgå alle bilens lygter og blinklys. En defekt eller svag pære kan ende med at koste dig et omsyn, som på mange måde kan undgås. At skifte en pære på bilens lygte er billigere end at betale for et omsyn. Kig også på, om de forskellige funktioner virker. Såsom tågelyset foran og bagpå. Virker stoplys og blinklysene hele vejen rundt på bilen? Husk, at lygteglassene skal være intakte og ikke mærket efter mulige stenslag.


Tjek mønsterdybden og forruden
Det er en god ide, hvis du selv tjekker slitagen på dine væk. Hvis rillerne på dine dæk ikke er særlig dybe, er det et tegn på, at det trænger til at blive skiftet. Du kan tage en helt almindelig 20-kronemønt og måle dækkets mønsterdybde. Hvis mønsterdybden på dine dæk er mindre end tre mm, viser det sig, at de er slidte og derfor skal skiftes. Gør det inden bilsynet, og så er du allerede et skridt tættere på et godkendt syn.

Stenslag spolerer dit syn, når du er ude på vejene. Derfor er bilens forrude et vigtigt punkt under et bilsyn. Du skal være opmærksom på, at den skal være fri for klistermærker og eventuelle stenslag inden for synsfeltet. Din bil risikerer ikke at gå igennem syn, hvis din forrude er meget ridset. 


Du kan derfor med fordel udskifte din forrude, hvis du har en fornemmelse af, den ikke er godkendt. Vær derudover opmærksom på, at både viskere og sprinklervæske fungerer, som det skal.
Mange tjek er forholdsvis nemme at lave selv, hvoraf resten kræver hjælp fra en god mekaniker. Lav derfor en god research på priser af bilsyn og find derigennem en troværdig automekaniker.


 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x