Gør din bil klar til vinteren

Gør din bil klar til vinteren

21. jan 2019

Når efteråret er ved at være ovre, og temperaturen igen falder til omkring frysepunktet, er det vigtigt, at man også tænker på bilen. Den skal nu klargøres til et andet terræn. For selvom det er de samme veje, man kører på dag efter dag, er det ikke under de samme forhold, og sikrer man ikke bilen mod et koldere og mere ubarmhjertigt klima, kan man i værste tilfælde ende med, at det bliver bekosteligt og i værste fald skader bilen.

I artiklen her kigger vi på, hvordan man forbereder bilen på, at klimaet ændrer sig, og det bliver koldere på de danske veje. Læs videre, og bliv klogere på, hvordan du med en minimal indsats kan sikre din bil, så du undgår unødige skader i løbet af vinterperioden.


Overvej at få din bil undervognsbehandlet

Vil man gerne forkæle sin bil lidt, nu hvor det bliver koldere udenfor, kan man med fordel overveje, om den har fortjent en grundig undervognsbehandling. For når vejret bliver koldere, og risikoen for sne og is er større, spredes der salt på vejene, hvilket kan være hårdt for bilens undervogn. Saltet er nemlig med til at nedbryde metal, og huller i lakken kan resultere i, at man får rustpletter eller en beskadiget undervogn. Af den årsag kan det derfor også være lige netop den behandling, din bil behøver, og har du ikke før givet din bil en undervognsbehandling, er det i den grad værd at overveje, da det kun bliver værre, hvis man venter længere.

Du kan med fordel spørge en lokal mekaniker, om de synes, det er ved at være tid til en undervognsbehandling, hvis du ikke selv kan se, om behovet er der. På den måde får du også en fagkyndig vurdering af bilens stand, og du kan køre sikkert videre. Og hvis konen ikke bifalder den lette behandling, kan du jo med fordel købe en gave med hjem i samme ombæring – for eksempel en buket roser eller en dækkeserviet.


Skift sommerdækkene ud med vinterdæk

Selvom det ikke er lovpligtigt, at man ved sæsonskift skifter sommerdækkene ud med vinterdæk, er det nok alligevel altid en god idé. For i langt de fleste tilfælde vil forsikringen nemlig ikke dække, hvis man har kørt uden de rigtige dæk – og så bliver en mindre undladelse alligevel ret dyr.

Det behøver heller ikke være en dyr omgang at få skiftet til vinterdæk. For selvom en bilforhandler måske vil forsøge at overtale dig til at købe dæk med fælge, kan du i stedet vælge en billigere løsning, der går ud på, at du får sat nye dæk på dine fælge. På den måde får du de rigtige dæk monteret, og du betaler kun en mindre sum for, at en mekaniker afmonterer dine sommerdæk og i stedet på de samme fælge monterer de helt rigtige og godkendte vinterdæk.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x