Grandland er tilbage – opel’s topmodel er blevet elekt...

Grandland er tilbage – opel’s topmodel er blevet elekt...

1708visninger 1 svar | 23. aprDen nye Opel Grandland er stadig en SUV, men adskiller sig på et vigtigt område fra sin forgænger. Den kommer nemlig ikke kun med elektrificerede benzinmotorer, men også som en fuldt elektrisk Opel Grandland Electric med en rækkevidde på op til 700 kilometer!

Højdepunkter for Opel Grandland:

Vi bevæger os ind i en elektrisk tid for Opel. Ikke så længe siden blev den mindre kompakte Frontera præsenteret, før det kom en ny e-Corsa og så ny Grandland!

Opels største SUV, der startede sit liv for næsten præcis syv år siden som Grandland X, og som siden sit facelift i 2021 blot hedder Grandland, bliver erstattet af en helt ny model ned til mindste skrue og tyndeste ledning. Den hedder igen bare Opel Grandland. Det er bemærkelsesværdigt, da den lillebror Crossland finder efterfølgelse i en model, hvor Opel trækker den gamle modelnavn Frontera ud af posen. Ligegyldigt, omend den udgående generation af Grandland teknisk er forbundet med Peugeot 3008 og 5008. Disse franske SUV'er er også for første gang tilgængelige med elektriske drivlinjer, så du behøver ikke at være raketvidenskabsmand for at forstå, hvad det betyder for den nye Opel Grandland. Ja, den kommer også for første gang som elektrisk Opel Grandland Electric.

Et produkt af Peugeot!

Før vi dykker dybere ned i drivlinjerne, kigger vi på det ydre. Peugeot forvandlede 3008 ved dets generationsskifte til en SUV med en kraftigt skrående taglinje og en ret flad bagrude. Selvom Opel Grandland bryder helt med designet af sin forgænger, ændrer Opel ikke udseendet. Den nye Grandland er nemlig bare igen en SUV med en taglinje, der strækker sig langt tilbage. Dermed følger SUV'en mere 5008's linje, selvom det er en SUV med op til syv sæder. Opel Grandland tilbyder igen plads til fem passagerer. Disse vil sandsynligvis have mere plads i den nye Grandland. Opels største SUV strækker sig nemlig over en længde på 4,65 meter. Det er over 17 centimeter længere end den udgående Grandland. Derudover er den næsten 2 centimeter højere og cirka 6,5 centimeter bredere end den model, den erstatter. Forskellen i størrelse i forhold til 3008 er dermed øget. Den tidligere Opel Grandland var kun et par centimeter længere end dens franske fætter, mens denne nye model er 11 centimeter længere end den nye 3008. Peugeot 5008 forbliver med 4,79 meter i Europa stadig den længste elektriske Stellantis-SUV. Også Grandlands akselafstand er øget. Denne gang er der 2,78 meter mellem for- og bagaksel. 10 centimeter mere end det tidligere model og 4 centimeter mere end Peugeot 3008. Også her fortsætter 5008 med at vinde (2,9 meter).

En større ydre størrelse og en betydeligt øget afstand mellem for- og baghjul resulterer ikke nødvendigvis i et større bagagerum. I den nye Opel Grandland kan du med nedfældet bagsæde transportere op til 1.641 liter. Den tidligere Grandland klarede - uden plug-in hybrid drivlinje - op til 1.642 liter med nedfældet bagsæde. En marginal forskel, men stadig bemærkelsesværdig.

Op til 700 kilometer elektrisk

Opel har endnu ikke frigivet tekniske oplysninger om den elektriske udgave af Grandland. Det vides dog, at der kommer en version med et 98 kWh batteri. Den har en rækkevidde, der giver op til 700 kilometer. Ikke overraskende finder vi en lignende variant også i den allerede kendte Peugeot e-3008. De deler trods alt STLA Medium-platformen med hinanden. e-3008 med 98 kWh batteri har en 230 hk elektrisk motor. Det er ikke den kraftigste version, men den har den største rækkevidde. Andre drivlinjer, som e-3008 har, og som du kan forvente i Grandland Electric, inkluderer en 73 kWh version med en 210 hk stærk elektromotor på forakslen og en 320 hk kraftig version med samme batteripakke, men med en ekstra elektromotor og dermed firehjulstræk.

Ligesom sine franske søstermodeller kan også Opel Grandland Electric hurtigoplades med 160 kW. Der vil være en 11 kW oplader til hjemme- eller gadeopladning, og det ser ud til, at en 22 kW version også vil være en mulighed, ligesom med e-3008. Med V2L-hardware kan du forsyne andre apparater med strøm.

Også med almindelige benzinmotorer

Er en elektrisk Opel Grandland stadig for meget? Ikke noget problem. Den udgående Grandland var allerede tilgængelig med mild-hybrid benzinmotorer og som plug-in hybrid, og den nye vil også have dem. Opel nævner en plug-in hybrid Grandland med en elektrisk rækkevidde på 85 kilometer. Opel har endnu ikke frigivet flere oplysninger. Igen ser vi på Peugeot 3008 for yderligere indsigt. Den fås - ligesom nu mange andre Stellantis-produkter - med en 136 hk stærk mild-hybrid 1,2 og som plug-in hybrid med en systemeffekt på 195 hk.

Varmt velkomst indenfor


Ingen ny model uden skærme og displays, så den nye Opel Grandland har dem også. Bag rattet ser vi et bredt, men fladt digitalt instrumentpanel. Det er bemærkelsesværdigt beskedent og viser ifølge Opel kun de essentielle oplysninger. For yderligere oplysninger skal du kaste et blik gennem forruden på det omfattende head-up display. Hvis du ønsker endnu mindre information, kan du aktivere Pure Mode. Dette reducerer mængden af information, der vises på instrumentklusteret, head-up displayet og infotainmentskærmen yderligere.

Centralt i instrumentpanelet finder vi infotainmentskærmen. Den har en diagonal på 16”. Der er stadig fysiske knapper, men i begrænset antal. Under infotainmentskærmen finder vi berøringsfølsomme knapper og vippekontakter til styring af klimaanlægget. Opel har også placeret tre genveje der. Et markant designelement er ventilationsåbningerne i dørpanelerne. Et rat, der ligner det i Grandland, så vi tidligere i den nye Frontera. Læder? Glem det. Alle materialer i Grandland er fremstillet af fuldstændig genanvendte materialer. Også interessant er hvad Opel kalder Pixel Box: en opbevaringsboks med glasafdækning, hvor den trådløse oplader til din smartphone gemmer sig bagved.

Priser og detaljerede specifikationer for den nye Opel Grandland er endnu ikke tilgængelige

 Denne artikel er udviklet for Bilhandel.dk!


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Grandland er tilbage – opel’s topmodel er blevet elekt...
  •   24. apr Jeg syndes at den er fed, bare ikke lige i den farve der, men måske i sort?

    så nogle videoer på Youtuber om bilen på tysk, men fik ikke helt fat i hvor mange pixel, eller led elementer der var i forlygterne, ,men kan se på nettet at de skriver at den har LED Matrix headlights that feature over 50,000 LEDs! det er jo sindssygt mange LED elementer smiley


Kommentér på:
Grandland er tilbage – opel’s topmodel er blevet elekt...
Annonce