Guide: få din terrasse klar til sommeren

Guide: få din terrasse klar til sommeren

21. jun 2019

Sommeren er ankommet, og det er på tide at få terrassen klar til at slikke sol samt de lange, lune sommeraftener. Om det er morgenkaffen, som skal nydes i fred og ro på en flot og enkel trællebænk, eller det er en tapas-middag med vin for veninderne rundt om et spisebord, så er terrassen samlingspunkt for de fleste af sommerens ude-aktiviteter i hjemmet. Men hvordan får du lige terrassen klar, så den bliver både smart, funktionel og komfortabel at opholde sig på? Læs denne guide til indretning af terrassen, så du kan blive helt klar til sommeren.


Brug kvalitetsmøbler

Når du hører sommer og terrasse, tænker du sikkert sol og tørvejr. Men som du nok ved, er det danske sommervejr ikke altid solrigt eller tørt. Dertil skal terrassemøbler ofte stå på terrassen hele året rundt, medmindre du har mulighed for at opbevare dem indendørs. Regn og vind slider meget på udemøbler, og du bør derfor overveje at vælge dem i en kvalitet, der tåler det danske vejr. Du kan også gå efter materialer, der kræver minimal vedligeholdelse. Møbler af høj og solid kvalitet er desværre også dyrere, men på sigt er pengene givet godt ud.


Indret terrassen, så det er let at komme rundt

En over-fyldt terrasse kan virke uoverskuelig og rodet, og det samme gør sig gældende med en terrasse, hvor møblerne er placeret på gangarealer. Prøv derfor at indrette terrassen, så det er let at komme rundt. Du kan med fordel lave siddepladser med en bænk op ad husets mur – derved udnytter du pladsen optimalt. Langs muren er det også varmere, og det er derfor rart at sidde her på kølige aftener. Hvis du har et udekøkken eller blot en mindre grill, er det også vigtigt, at du holder gangpassager fri, så man kan komme til og fra uden besvær.


Husk at medtænke sol og vind

En af de måder, hvorpå du kan gøre terrassen ekstra komfortabel, er at indrette optimalt i forhold til sol og vind. Solen står op i nordøst og går ned i nordvest, og det kan du indrette dine siddepladser efter. Dertil er der ændrer solens bane sig fra marts til september. Tænk derfor over, hvor aftensolen er, og hvordan du kan placere dine siddepladser dertil. Desuden kan du tænke over, hvor tagbygningen samt træernes skygger befinder sig. Afhængigt af din specifikke terrasse, kan det også være nødvendigt at flytte spisepladsen løbende henover sommeren, så den følger solens skiftende bane. Foruden solen er vinden helt afgørende for en dejlig oplevelse på terrassen. De fleste kan nikke genkendende til at få røgen fra grillen i hovedet, når det blæser. Hvis du har udekøkken eller grill, kan du derfor med fordel indrette dem, så de kan flyttes rundt på alt afhængigt af sol og vind.


Har du en lille terrasse? Tænk i bredde og højde

På den lille terrasse er det helt essentielt, at du får udnyttet al pladsen. Dette gør du ved at tænke i bredde og i højde. For eksempel kan du placere dine møbler op ad væggen, så du får mest mulig plads på gulvet. Dertil kan du bruge vægge til at hænge planter, lanterner og lyskæder op på. Har du brug for opbevaringsplads eller hylder til dekoration, kan du ligeledes placere dem oppe i højden, så du har plads på jorden til møbler og gangpassager. Til sidst kan det være en kæmpe fordel at tænke i fleksible møbler. Eksempelvis kan der sidde mange flere på en bænk end på individuelle stole. Små skamler kan også sagtens bruges som kaffeborde.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x