Guide til køb af brugt bil

Guide til køb af brugt bil

12. apr

Der er mange fordele ved at købe en brugt bil. Ofte kan du få en fordelagtig pris, når bilen allerede har kørt nogle kilometer. Prisen falder nemlig væsentligt så snart bilen er blevet brugt - uden det nødvendigvis betyder at bilen er i dårligere stand. Der er dog et par ting du skal være opmærksom på når du vælger at købe brugt. Den bil du overvejer, skal tjekkes godt og grundigt, så du ikke står med et ærgerligt køb og en bil med fejl. Hvis du køber en brugt bil med fejl, risikerer du blot at skulle hive tegnebogen op af lommen endnu engang - og det er altid værd at undgå. Tjek derfor altid bilen godt og grundigt inden du skriver under på en handel. Hvis du køber din næste bil hos Bilforhandler Autopunkt i Herning er du sikret en bil, der har fået topkarakter og er fejlfri.


Tryghed fra start

Den første indikation på, at du kan stole på din autoforhandler er den landsdækkende 100 % Autotjek. Så er du 100 % sikker på, at du kører fra forhandleren med en fejlfri bil, som lever op til netop dine forventninger. 100 % Autotjek betyder, at du som køber får en bil med topkarakter i sikkerhed, garanti og kvalitet. For hvis du køber en bil som kun er synet, er det ikke ensbetydende med at bilen ikke har fejl på sig. Det betyder blot at den har gennemført lovens minimumskrav for bilens stand. En synet bil kan derfor godt være i dårlig stand eller have fejl. Det undgår du med 100 % Autojek som stiller de højeste krav til bilens årgang og kilometertal. Tjekket er godkendt af Autobranchen Danmark, hvilket giver dig ekstra tryghed i handlen. Hvis du holder øje med 100 % Autotjek-mærket, kan du komme tryg fra start.


Vær opmærksom inden du køber

De fleste brugte biler har almindelig brugsslid, det kan være på sæderne, ridser i lakken eller slidt læder på rattet. Det er ikke noget som forhindrer bilen i at køre pletfrit. Det er de ting som ikke altid er let at spotte, som kan give problemer under kørslen og kan komme til at koste dyrt. Har kan du selv lave tjeklisten inden du springer ud i en underskrevet handelsaftale:

  • 100 % autotjek: vær sikker på, at bilen ikke har fejl som er være svære at spotte med det blotte øje. Her får du servicebog, klargøring af bil og 12 måneders garanti med på køretøjet.

  • Tjek bilen: du kan selv være med til, at spotte fejl på bilen gennem et grundigt tjek. Spørg ind til tidligere ejere, eventuelle skader og kig i servicebogen.

  • Prøvekør: det er altid en god idé at prøvekøre bilen. Du kan under en testkørsel være med til at opdage fejl eller mangler på bilen. Det kan være alt fra vindusvisker til motor og gearkasse. Tag dig god tid. Fejl og mangler kan være svære at spotte på fem minutter.

  • Forsikring: du kan vælge at tegne en 100 % Autotjek forsikring. Forsikringen er billig og bredt dækkende. Den dækker de fleste værkstedsregninger og mange af de fejl, som kan opstå på bilen løbende.


Hos Bilforhandler Autopunkt i Herning kommer du trygt fra start. Kør brugt, kør godt.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x