Guide til valg af trailer

Guide til valg af trailer

9. maj 2018

Hvis du overvejer at købe en trailer, så hører du sikkert til den gruppe af danskere, som jævnligt har behov for at transportere større genstande eller haveaffald. Der er mange forskellige trailere på det danske marked, så det er vigtigt, at du kender dine behov ret præcist, når du vælger din trailer. Herunder kan du læse mere om de faktorer, som du bør være opmærksom på.


Montering af anhængertræk

Før du køber en trailer, skal du først og fremmest have anhængertræk på din bil. Det er svært at give én pris på montering af anhængertræk, for det kan variere meget alt efter din bilmodel.

Nogen biler har for eksempel en lavt siddende nummerplade, hvilket betyder, at et anhængertræk ville dække for nummerpladen, hvilket er ulovligt. På disse biler er det nødvendigt at få et aftageligt anhængertræk, hvilket er en del dyrere end et fastmonteret anhængertræk.

Heldigvis kan du nøjes med et fastmonteret anhængertræk på de fleste biler, så det behøver ikke være videre dyrt at få anhængertræk.


Størrelse på traileren

Du kan få trailere i mange forskellige størrelser, og det er selvfølgelig først og fremmest vigtigt, at du får en trailer, som passer til din bil. Hvis du blot skal transportere haveaffald, er størrelsen ikke specielt vigtig, da du blot kan køre en ekstra tur, hvis du har en lille trailer.

Hvis du skal bruge din trailer til jævnligt at transportere en større ting som en havetraktor eller lignende, bør du altid prøve traileren før købet, så du er sikker på, at den passer til dine behov.


Trailerens hjul

De fleste trailere har hjul på 13-tommers fælge, der er monteret på siden af traileren eller hjul på 10-tommers fælge, som er monteret under vognbunden.

Du skal være opmærksom på, at der er en lavere læssehøjde på trailere med store hjul, fordi vognbunden er placeret mellem hjulene. Til sammenligning har trailere med små hjul har en større læsseflade, da vognbunden er over hjulene, hvilket også betyder, at læssehøjden er højere.


Trailerens bremser

De fleste trailere har ikke bremser, og det er normalt ikke problematisk. Bremsetester viser, at en tom trailer ikke øger en bils bremselængde, mens en fuldt læsset trailer på 1.200 kilo øger ens bremselængde med 4-5 meter. Hvis du vælger en trailer med bremser, skal du jævnligt afprøve dem, så du er sikker på, at de stadig virker. Derudover skal du også være opmærksom på, at der er skærpede krav til serviceeftersyn, hvis du køber en trailer med bremser.


Tjek hvordan siderne på traileren åbnes

Hvis du forventer at bruge din trailer ofte, er det vigtigt, at traileren kan åbnes på en hensigtsmæssig måde. Mange billige trailere er ikke videre praktisk indrettede, så her kan det være en god idé at investere lidt ekstra penge, når du køber en trailer.

Det er en fordel, hvis der både er mulighed for at åbne siderne og bagenden på en trailer, så der er mange fleksible muligheder for at læsse og tømme traileren.

Når du køber en trailer, bør du inspicere låsemekanismerne på traileren, så du er sikker på, at kvaliteten er god. Den kan ofte være svingende – især ved billige trailere.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce