Guide: Vask din bil med skumlanse

Guide: Vask din bil med skumlanse

10. jul 2019
En snavset bil er hverken pæn eller særlig godt for bilens levetid. Snavs kan nemlig danne sig til mug i bilens gummilister, ligesom det kan forringe bilens ydeevne, hvis motor og motordele er smurt ind i snavs. 

Det er derfor vigtigt med en regelmæssig bilvask, så bilen bliver skinnende ren igen. Hvis du gerne vil spare penge på bilvask i vaskehal, eller bare er træt af spilde din tid på at stå i kø, så er det ganske nemt at vaske bilen selv. Vi vil her gennemgå, hvordan du vasker din bil med brug af en højtryksrenser med skumlanse, som er en mere blid form for bilvask, da du ikke berører bilens lak.

Forberedelse: Gør bilen klar til vaske
Selvom man selv foretrækker at vaske sin bil i solskinsvejr, så er det vigtigt, at du ikke placerer din bil i direkte solskin. Tørrer bilen for hurtigt, vil det nemlig efterlade vandpletter, og så er det bare at starte forfra med bilvasken. Gør alle dine rengøringsartikler klar, hvilket indebærer en spand med vand, børste, svampe og eventuelt et håndklæde. Find din højtryksrenser og skumlanse frem og forbered sæbevand i beholderen. Til slut skal du blot tjekke, at alle vinduer og døre er ordentlig lukket, og afmontere bilens antenne.

Vask af selve bilen
Brug din højtryksrenser til at løsne eventuelle jordrester på ydersiden af bilen. Skru endelig ikke for højt op, så du skader lakken. Dernæst sætter du skumlansen på højtryksrenseren og spuler hele bilen med sæbevandet. Kom godt rundt på hele bilen, så du får vasket alle afkroge af bilen, nummerplade og lygter. Sørg hele tiden for, at bilen ikke tørrer ud undervejs. 

Når hele bilen er godt skummet til, lader du det virke i et par minutter, hvorefter du skyller efter med rent vand.  Det er bedst, at tørre bilen med et håndklæde fremfor at lade den lufttørre. Hermed undgår du nemlig skjolder og vandpletter på lakken, som dannes når vandet fordamper. 

Vask af hjul og fælge
Til at vaske hjul og fælge kan du også bruge din højtryksrenser og skumlanse. Det kan dog være svært at få bugt med al snavset, da fælgene har mange små huller og afkroge, men højtryksrenseren er udmærket til en start, så du kan fjerne det værste jord og snavs. Til at fjerne det sidste snavs skal du bruge din spand med vand og en vaskebørste. 

Hvis ikke du har en børste, kan du sagtens bruge en klud eller en svamp. Vask dine fælge grundigt, så du er sikker på, at al skidt og snavs er løsnet og skyl af med koldt, rent vand. Her kan du igen bruge din højtryksrenser. 
Hvis nødvendigt kan du afslutte bilvasken med at polere bilen med voks. Det er med til at beskytte bilens lak og forebygge rust. Samtidig giver det lakken en flot glans, så bilen fremstår skinnende ren, og dit hårde arbejde tydeligt viser sig. 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x