Har du fået fat i den trådløse Apple Carplay?

Har du fået fat i den trådløse Apple Carplay?

9. apr 2018


Nogle nye biler er udstyret med Apple Carplay, og du har måske set netop dette på listen over nye bilers standardudstyr. Men hvad er Apple Carplay egentlig, og hvordan fungerer det. I denne artikel bliver du forhåbentlig meget klogere på Apple Carplay.


Hvad er Apple Carplay egentlig?

Apple Carplay betragtes af nogen som bilens anden pilot. Du har med dette system mulighed for at ringe ud, høre musik eller sågar besvare sms’er uden at fjerne fokus fra din kørsel. Systemet virker kun til iPhone, så hvis du besidder en anden telefon og ikke overvejer en iPhone, er denne artikel mindre relevant for dig.

Apple Carplay giver dig som chauffør muligheden for at benytte en lang række af din iPhones apps mens du kører bil. Din iPhone kobles op til systemet via enten kabel eller Bluetooth, og herefter kan du tilgå dine applikationer via stemmestyring. Dette sikrer at du kan holde fokus på din kørsel, og samtidig være up to date, hvis der kommer en vigtig sms.


Trådløs Apple Carplay er super smart

Hvis du investerer i en bil, hvor der allerede er Apple Carplay i, er det stort set plug and play. Du forbinder din iPhone via Bluetooth, og tillader at systemet må få adgang til dine apps. Du har også mulighed for at tilføje et par ekstra apps som for eksempel Spotify, iTunes eller specifikke Podcasts.

Årsagen til at trådløs Apple Carplay er brugbar i funktion er grundet den velkendte Siri. Når en sms popper ind på telefonen, er det nemlig Siri, der læser højt. Det betyder at du kan få læst din sms uden overhovedet at kigge på display skærmen.

Når du hører musik under kørslen, er det også Siri, der assisterer. Hvis du vil have skiftet nummer, men ikke lige kan fjerne fokus fra vejen, fortæller du ganske simpelt blot Siri, hvad du gerne vil høre. Til dig der ikke kender Siri, er dette en virtuel hjælper, der er præinstalleret på alle iPhones. Siri kan ved hjælp af bestemte talekommandoer, udføre forskellige opgaver. Fx kan du spørge Siri til råds, hvorefter Siri foretager en Google søgning, og fremviser resultatet til dig.

Den sidste ting, der her fremhæves ved Apple Carplay er navigation. Hvis din bil allerede har navigationsanlæg, er Apple Carplay et godt alternativ. Dette navigationssystem viser, hvis der er opdateret trafikforhold, du kan se, hvornår du bør ankomme til din destination og meget mere.


Montering af Apple Carplay

I en bil, hvor der ikke er præmonteret en Apple Carplay, kan du selv vælge at indkøbe dette. Nogle modeller der ofte anvendes er Apple Carplay fra Pioneer, der tilbyder en række features afhængig af din købspris. n stor Carplay løsning fra Pioneer kan for eksempel give dig en MOSFET forstærker på 4 x 50 watt, Trådløs telefoni med god mikrofon, dansk stemmestyring, så du ikke skal snakke engelsk til systemet, kort over 45 lande til dit navigationssystem, klassisk CD og DVD afspiller og meget mere.

Apple Carplay er nærmest uundværligt i din bil, hvis du ejer en iPhone. Og hvis du for eksempel er glad for Apple Watch, vil du være helt vild med Apple Carplay.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Martino2018
Martino2018 (Kommerciel blogger)
Oprettet i dag kl. 08:55
Martino2018
Martino2018 (Kommerciel blogger)
Oprettet 30. maj
Annonce