Hjælp gennem livets svære øjeblikke

Hjælp gennem livets svære øjeblikke

15. nov 2021

Døden er en uundgåelig del af livet. Alligevel føles det for mange uretfærdigt når døden indtræffer, fordi det er så svært at miste et menneske, der står os nært. Det er som om, man aldrig rigtigt kan forberede sig på et dødsfald og sorgen kan være så altoverskyggende, at der ikke er overskud til at tænke på alt det praktiske. Heldigvis er der hjælp at hente udefra, så man ikke selv skal stå med alle beslutningerne. Ved at vælge en bedemand fra Lavendla, får du hjælp til alt det praktiske og en grundig og kompetent rådgivning. Det giver plads til at I som pårørende kan være der for hinanden i den svære tid. 

Fra transporten til ceremonien i kirken

En begravelsesrådgiver står klar til at hjælpe dig, så snart dødsfaldet er sket. Vi arrangerer transport af den afdøde, ilægning i kiste, evt. påklædning og sørger for at vedkommende bliver forsvarligt opbevaret indtil ceremonien finder sted. På første møde eller samtale, rådgiver vi omkring de muligheder der er for begravelser og bisættelser og i tæt samarbejde med jer, planlægger vi, hvor og hvornår begravelsen eller bisættelsen skal finde sted. Vi hjælper med valg og levering af henholdsvis kiste og urne samt valg af gravsted og sørger for at kontakten til kirkegården eller gravpladsen alt efter valg. Selve ceremonien i kirken indebærer også en masse beslutninger, som der forståeligt nok kan være et stort behov for modtage rådgivning omkring. Det kan eksempelvis være udsmykning af kiste, valget af sange/salmer eller tryk af program. 

De oversete formalier  

Ved et dødsfald er der en række regler, som man ofte ikke er klar over, hvis man aldrig før har stået med det før. Vælger man en bedemand fra Lavendla, kan man være sikker på, at der bliver taget grundigt hånd om disse, og at intet af det formelle bliver overset. Det formelle består blandt andet i oprettelsen af en dødsanmeldelse til Skifteretten og kommunen, ansøgning om begravelseshjælp og kontakt med diverse offentlige instanser. Derudover kan der opstå andre udfordringer i forhold til hele organiseringen af begravelsen. Jeres personlige rådgiver skaber tryghed og stabilitet i den svære tid og gør den en smule lettere at være i. 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce