Hvad er flexleasing og er det noget for dig?

Hvad er flexleasing og er det noget for dig?

17. feb
Når danskerne skal anskaffe sig en ny bil, ses der en stigende tendens i, at de vælger at lease bilen i stedet for at købe den. Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse at investere i en ny bil, fordi der, udover selve bilens pris, både er renter og mange andre omkostninger og gebyrer forbundet med et bilkøb. Derfor ser flere og flere mennesker fordelen i at lease en bil, fordi det for mange kan føles nemmere og mere overskueligt ikke at skal foretage så stor en investering, som det er at købe en bil. Når man leaser en bil, kan man vælge mellem forskellige leasingtyper, ligesom man selv kan bestemme, hvor lang tid leasingaftalen skal løbe over. Det åbner op for muligheden for regelmæssigt at skifte bilen ud, hvilket giver god mening for mange mennesker, idet mange menneskers behov ofte ændrer sig, som tiden går. Èn af de mange leasingtyper, som du kan vælge, er flexleasing. Du kan læse om, hvad flexleasing er hos https://www.tjekbil.dk/leasing/flexleasing, men ellers giver vi dig i denne artikel et øget kendskab til flexleasing samt råd til, hvordan du finder ud af, om det er noget for dig.

Hvad er flexleasing?
Der findes efterhånden mange forskellige måder, hvorpå du kan lease en bil, men en af måderne er via flexleasing. Det betyder, som navnet måske antyder, at du har mulighed for en fleksibel leasing. Med sådan en kontrakt har du mulighed for at tilpasse leasingaftalen til lige præcis dine behov, hvad enten du har brug for bare lige at lease en bil i et par måneder, over en længere periode, eller måske har brug for at lease en bil på nogle meget specifikke tidspunkter. Når du vælger flexleasing, skal du kun betale registreringsafgift for den periode, hvor du rent faktisk benytter bilen. Registreringsafgiften bliver så betalt i rater i den periode, bilen benyttes. Derved er der en mindre binding til hver bil, du leaser, og det giver dig mulighed for at vælge biler, der passer til dine skiftende behov.

Fordele ved flexleasing
Der findes flere fordele ved flexleasing. Den største fordel er klart den store fleksibilitet, der følger med denne type leasingaftale. Det gælder både, når du skal vælge, hvilken bil du gerne vil køre i, men også når bilen skal sælges efter endt leasingaftale. Derudover er det en stor fordel, at du pengemæssigt undgår for meget binding, og at du ikke skal betale 150% i registreringsafgift, men at du kun betaler afgift i de måneder, hvor du leaser bilen. Yderligere er det en fordel, at bilen højst sandsynligt bliver nemmere at sælge igen, fordi der jo så ikke vil være noget afgift på bilen, idet du har benyttet bilen gennem flexleasing. Derved kan du nemt sælge den til en køber i enten Danmark eller udlandet.

Ulemper ved flexleasing
Selvom der er mange fordele ved flexleasing, er der også nogle ulemper. Den største ulempe må uden tvivl være, at du ved flexleasing selv skal købe bilen efter endt leasingperiode. Alternativt kan du henvise bilen til en køber, men dette skal du også selv stå for. Du kan altså ikke bare aflevere bilen tilbage til leasingselskabet, når lejeperioden er slut. Dette kan for mange mennesker være en udslagsgivende ulempe. Derfor er det vigtigt, at man grundigt undersøger, hvilke leasingtyper man kan vælge imellem, og at man også undersøger, hvad man skal gøre med bilen, når leasingaftalen ophører, så man ikke står tilbage med ansvaret for selv at købe bilen, hvis det ikke er det, man ønsker. En anden ulempe ved flexleasing er, at du kan risikere at skulle betale en efterregning hos leasingselskabet, hvis ikke restværdien i bilen er realistisk udregnet. Det er nemlig dig, der så kommer til at hæfte for den her efterregning, hvilket i sidste ende kan risikere at blive dyrt for dig, når bilen skal sælges videre.

Find ud af om det er noget for dig
Det kan virke svært at finde ud af, hvorfor du skal vælge flexleasing, fordi der er nogle ret vigtige faktorer, du skal tage stilling til, inden du vælger denne leasingtype. Den mest udslagsgivende faktor må uden tvivl være, at du selv skal købe bilen eller henvise bilen til en køber, når leasingperioden ophører, hvilket for mange mennesker kan virke besværligt og uoverskueligt, når nu intentionen med at lease en bil netop var, at man ikke ville købe en bil. Men der skal heller ikke herske nogen tvivl om, at flexleasing kan være yderst fordelagtigt, hvis du eksempelvis godt kunne tænke dig at køre i en sæsonpræget bil, eller du drømmer om at køre i nogle lidt dyrere biler. Det kommer helt an på dine behov, så derfor er det helt klart det første, du skal gøre dig klog på, inden du eventuelt vælger flexleasing.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x