Hvad er influencer marketing?

Hvad er influencer marketing?

11. jan 2022

Hvis jeres produkt eller ydelse har brug for et ekstra skub i jeres online markedsføring kan det være en stor hjælp at gør brug af forskellige strategier til at opnå mere synlighed digitalt. Mulighederne er mange, men en af mulighederne er at gøre brug af influencer marketing som i øjeblikket er helt vildt populært. 


Ud over at det er populært er det i mange tilfælde berigende for firmaer at bruge denne kommunikationstilgang. Influencer marketing er at man som virksomhed gør brug af en person som er indflydelsesrig på de sociale medier, det er nemlig populært at gøre brug af kendte personer som er stærke inden for branding og følgere. 


2022 er nemlig ikke ligesom i gamle dage hvor kendte personer udelukkende var sangere eller skuespillere. Nu har vi gang i en helt ny genre, nemlig influencers og disse er ofte mennesker som har en skarp fanskare på medier som youtube, instagram eller bloggere. Med dem er influencer marketing altså et begreb der er opstået som et nyere fænomen. 


Hvordan er influencer marketing en fordel? 

Hvis jeres virksomhed har planlagt en strategi hvor influencer marketing er en del heraf, er der en del aspekter der skal være på plads. Det er nemlig ikke altid en fordel at gøre brug af denne tilgang, alt efter hvilken branche man har med at gøre. 


Hvis man har et produkt eller en ydelse hvorpå man kender til en influent som har den helt rigtige målgruppe af følgere, så kan det blive en stor fordel for virksomheden at gøre brug af influencer marketing som strategi. Ofte er følgerne mennesker som bliver inspireret af den pågældende influent eller også identificere de sig med personen. 


Har man dette i hovedet inden man gør brug af en influent, er det værd at tænke videre over hvordan de følgere, vil kunne bruge det der bliver reklameret for. Hertil er der også nogle korte huskeregler som er vigtige at have tænkt over inden. 


Huskeregler ved influencer marketing 

Et aspekt der er værd at tænke over, inden man kaster sig ud i at gøre brug af influencer marketing. Er om virksomhedens content er værdifuld i forbindelse med en influent, altså er det berigende at budskabet kommer fra dem end fra egen virksomhed. Det er nemlig ikke altid, at det giver mening at gøre brug af denne tilgang. 


Hvis det lykkedes at finde en influent som passer til det budskab og den målgruppe man forsøger at komme ud til, er influencer marketing en genial måde at markedsføre virksomheden. Således kan der komme mere trafik til ens side, og jo flere klik’s man opnår jo mere potentielt salg og synliggørelse er der at hente. 



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce