Hver fjerde af os kører i tomgang

Hver fjerde af os kører i tomgang

25. jun 2020
Hver fjerde dansker holder i tomgang, når de tanker deres bil ifølge en ny undersøgelse. Undersøgelsen viser, at flere parkerer foran standerne og blokerer for medbilister, og der kan forklaringen måske findes. Circle K er i gang med at teste en ny ordning, der har til formål at lede trafikken ved tanken videre hurtigt og nemt.

Efter nedlukningen af hele landet er hverdagen ved at melde sig på de danske veje med alt, hvad det betyder af kører og trængsel i trafikken. Vi har i løbet af de sidste måneder vænnet os til at vaske hænder og holde afstand, nu viser en ny undersøgelse fra Circle K Danmark, at der er brug for, at vi begynder at se nærmere på vores kø-vaner på vores tankstationer.

Ifølge en ny undersøgelse lavet YouGov for Circle K Danmark holder hver fjerde dansker i tomgang ind imellem, når de besøger en tankstation. Det kan forklares af flere årsager, men undersøgelsen viser, at en central forklaring kan være, at næsten hver tredje af os i nogen tilfælde holdende ved standeren, når man er færdig med at tanke brændstof for at gå ind i butikken og få slukket tørsten eller stilnet sin sult.

”Vi kan nok alle nikke genkendende til situationen, hvor man holder og venter på at tanke, mens føreren af bilen foran ved standeren er gået ind i butikken. Det er nok ikke noget vedkommende gør med vilje, men det er en lille ting, der kan give anledning til meget irritation, så vi håber, at folk kan blive lidt mere bevidste om denne problematik,” siger Circle Ks kommunikationsansvarlige Dennis Dalgaard.

Nye baner til bedre vaner

Hos Circle K tolker man tallene således, at det skal gå stærkt, når danskerne besøger deres stationer, og det ønske vil tankstationskæden gerne hjælpe med til at understøtte. Circle K tester lige nu en ordning på 16 udvalgte tankstationer forskellige steder i landet, som led i en indsats for at gøre det lettere at komme til og fra et pitstop med optankning. Ordningen hedder Fast Track og er nogle specielle baner, der er særligt og tydeligt markeret med pile, skiltning og maling. Banerne er indrettet, så besøgende bilister der har behov for at tanke hurtigt kan få fyldt brændstof på, og så køre videre ud på vejen eller over i en parkeringsbås, så der kan blive plads til den næste bilist.

”Fast track-ordningen er et initiativ, der har til formål at mindske ventetiden ved vores standere ved at gøre processen mere enkel. Vores kunder har meget om ørerne, og derfor ender vi med at gøre, som vi plejer. Hvis vi derfor vil prøve at komme af med vores gamle vaner, er der brug for nogle klare rammer, der gør det nemt for alle, uanset om man skal hurtigt videre, skal have bilen vasket, eller bare lige har brug for en pause,” fortæller Dennis Dalgaard fra Circle K.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x