Hvilke bremseskiver er bedst?

Hvilke bremseskiver er bedst?

24. okt 2019

Bremseskiver er en af de vigtigste komponenter i din bil, og ligesom med mange andre reservedele, skal bremserne skiftes og vedligeholdes. Det evige spørgsmål er dog, hvilket mærke som man skal kigge efter, når man bestiller bremseskiver. Holdningerne er naturligvis uendelige og alle har forskellige meninger.

Vi har samlet et lille udpluk af undersøgelser og anmeldelser her, samt information om bremseskiver og en lækker 10% rabatkode til brugerne på Bilgalleri (find den i bunden af artiklen).   

 

Best Brands 2017 - Brembo, Bosch, ATE

Læserne af det Tyske bilmagasin ”Auto Motor und Sport” var ikke i tvivl om hvilke bremsemærke, som skulle ind på førstepladsen. Således rangerede de mere end 2,5 million læsere Brembo som nummer et i 2017 inden for kategorien bremser og bremsebelægninger – både inden for biler og motorcykler.

Efterfulgt af Brembo kom tyske Bosch og herefter ATE. Brembo er da også kendt for deres high-performance bremsesystemer og reservedele, og mange vil nok også være enig i deres top tre.

1.     Brembo

2.     Bosch

3.     ATE

I kategorien for motorcykler, kom Brembo også ind på en førsteplads efterfulgt af TRW og Magura. Et andet Tysk magasin, AutoBild, er også kommet til samme konklusion og deres læsere har også rangeret Brembo, Bosch og ATE i toppen af listen.

Selvom Brembo altid kommer ind i toppen, så husk at det typisk er dyrere bremseskiver og bremsedele end andre mærker. Så hvis du ikke ønsker en stor reservedelsregning til en Ford Ka eller Fiat Multipla, kan du med fordel kigge efter andre mærker.

Du kan med fordel spørger din mekaniker, hvilket mærke af bremseskriver han sætter på din bil, før han går i gang med arbejdet.

 

Udskiftning af bremseskiver og klodser

Bremserne er nogen af de vigtigste dele på bilen, og udskiftning af bremseskiver og bremseklodser skal foretages af en professionel eller et værksted. Bliver de ikke korrekt installeret, kan det have fatale følger.

Mekanikerne udskifter altid bremseskiver akselvis/sætvis for at sikre stabiliteten. Derudover er det vigtigt, at bremseklodserne sidder lige og at bremsekalibrene kan bevæge sig. I forbindelse med udskiftning af bremseskiver, bliver nye bremseklodser normalvis påsat og bremsesystemet bliver udluftet. 

Når bremseskiverne er skiftet, skal der som reelt følge en 500 km ’indkøringsfase’ hvor hårde bremsninger bør undgå. Dette sikre, at bremseklodserne og bremseskiverne får tid til fungere samme og dermed undgås riller samt mislyde.


Hvornår skal bremseskiver skiftes?

Normalt er bremseskiver lavet af blødstøbegods, stålstøbning eller støbejern, og high-performance bremseskiver er typisk lavet af keramisk materiale. De forskellige materiale har forskellig styrke, men alle bliver dog udsat for slid og skal på et tidspunkt udskiftes.

Producenten af dine bremseskiver har typisk fastsat en grænseværdi for deres bremseskiver, og de skal altid skiftes inden de når denne tykkelse. Alt efter materiale og kørsel, skal der normalvis udskiftes bremseskiver efter 30.000 – 100.000 km.

Husk, at hvis der udskiftes bremseskiver, skal bremseklodserne også skiftes.

 

10% rabat på bremsedele og bremseskiver

Som bruger på Bilgalleri får du 10% på alle bremsedele og bremseskiver hos Carpardoo.dk resten af 2019.

Bag Carpardoo står Kfzteile24.de, Tysklands største online forhandler af reservedele.

Brug koden: BILGAL10B-19

 

 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x