Hvornår er det en god idé at erhvervslease?

Hvornår er det en god idé at erhvervslease?

24. feb
En bil er for mange mennesker i Danmark en uundværlig del af dagligdagen, og selvom det egentlig er en luksus at eje en bil, så er det for de fleste en nødvendig investering. Dog er det indenfor de seneste par år blevet særdeles populært at lease en bil i stedet for at købe den. Det kan nemlig blive en rigtig dyr investering, hvis du skal ud og købe bilen. Hvis du derimod vælger at lease bilen, slipper du for mange dyre udgifter, og du slipper dermed også for at skulle optage et billån for at kunne finansiere købet af bilen. Når du har først har besluttet dig for at lease en bil, skal du som det næste tage stilling til, hvilken type leasingaftale du ønsker. Der findes nemlig mange forskellige slags leasingaftaler, og det er en god idé at sætte sig grundigt ind i dem, så du kan finde ud af, hvilken slags leasing der passer til dig og dine behov. Hvis du bruger bilen meget i arbejdssammenhæng, kan du overveje at snakke med din arbejdsgiver om, hvorvidt erhvervsleasing kunne være løsningen for dig. I denne artikel giver vi dig viden om erhvervsleasing, og vi guider dig til, hvornår det er en god ide at erhvervslease en bil.

Hvad er erhvervsleasing?
Erhvervsleasing er én ud af mange forskellige måder, hvorpå du kan lease en bil. Den adskiller sig væsentligt fra privatleasing, idet det ved erhvervsleasing er firmaet, hvorved du arbejder, som sørger for at lease bilen ved et leasingselskab, for derefter at stille den til rådighed til dig. Dermed er det firmaet, der betaler alle udgifter i forbindelse med bilen. Hvis du også ønsker at benytte dig af bilen i privat sammenhæng, kan du sagtens det, men du bliver bare beskattet af bilen. Dog bliver du beskattet af fri bil, hvilket gør det billigere for dig. Ved erhvervsleasing slipper du derfor for ansvaret og udgifterne, som følger med sådan en aftale, fordi firmaet eller din arbejdsgiver tager sig af dette. Afhængig af hvilken leasingaftale din arbejdsgiver laver med leasingselskabet, er det ofte en mulighed, at du kan få fri kilometertal, når du får stillet bilen til rådighed. Det vil sige, at du kan køre lige så mange kilometer i bilen, som du vil, uden at det bliver dyrere for dig.

Fordele ved erhvervsleasing
Der er flere fordele ved erhvervsleasing. En af de største fordele er netop det her med, at din arbejdsgiver har ansvaret for bilen og udgifterne, så du behøver slet ikke at bekymre dig om alle de omkostninger og ekstra udgifter, der er forbundet ved at eje en bil. Hvis din firmabil skulle få brug for at komme et smut til reparation, eller den trænger til et serviceeftersyn, så er det ikke dig, der har ansvaret for at betale regningerne. Det har din arbejdsgiver, og det giver en større ro for dig, hvis uheldet skulle være ude, og bilen skal til reparation. En anden fordel for firmaet, når de skal erhvervslease firmabiler, er at de som virksomhed kan fratrække momsen i regnskabet. Derudover er leasingaftalen fuldt skattefradragsberettiget, så længe den kun bliver brugt erhvervsmæssigt. Hvis din virksomhed gerne vil spare penge, men samtidig også gerne vil have mulighed for at stille en firmabil til rådighed til dine medarbejdere, kan det være en fordel at lease brugte biler. Der findes mange fine brugte biler, som kan leases, hvilket kan spare dig en del penge, hvis nu din virksomhed eksempelvis er relativt lille.

Ulemper ved erhvervsleasing
Selvom der er mange fordele ved erhvervsleasing, er der desværre også en række ulemper. Det er derfor meget vigtigt, at uanset om du er medarbejder eller arbejdsgiver, så tager du dig god tid til at tage stilling til de forskellige fordele og ulemper, som er forbundet med erhvervsleasing. Der er fordele og ulemper forbundet ved alle typer af leasingaftaler, så det gælder om at gøre sig grundige overvejelser, før man skriver under på en leasingkontrakt. En af ulemperne ved erhvervsleasing kan være, at det i længden bliver dyrere at lease bilen i forhold til, hvis firmaet købte bilen. Derudover kan erhvervsleasing have den ulempe, at kontrakterne kan være bindende, som kan være svære at komme ud af. Det er leasingselskabernes måde, hvorpå de kan skabe sikkerhed for dem selv, men det er desværre en stor ulempe for firmaet, som skal erhvervslease bilen.

Er det noget for dig?
Hvis du er i tvivl om, hvornår det er en god idé for dig at erhvervslease, så er det anbefalelsesværdigt at kontakte et leasingselskab for at få nærmere rådgivning. De kan også hjælpe dig med at finde ud, om det kan betale sig for firmaet at erhvervslease, og hvilke faktorer du så skal være opmærksom på i denne sammenhæng. Men som udgangspunkt har du mulighed for at vælge erhvervsleasing, så snart du har et firma.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x