Hyundai Ioniq 5 - Fremtidens Familiebil er her.

Hyundai Ioniq 5 - Fremtidens Familiebil er her.

124visninger 1 svar | 23. feb


Ioniq 5 er faktisk ikke en Hyundai, men sit helt eget mærke, hvor 5 bliver den første af en række kommende elbiler.  Ioniq er nemlig det et nyt nyeste sub-mærke sammen med Genesis.  

Ioniq 5 er en ret stor elektrisk Crossover med retro-styling og design-linjer fra Hyundai Pony Coupé Concept fra 1974. Platformen er helt ny og hedder E-GMP. Ioniq 5  har faktisk 100 mm længer hjulbase end den helt store  7-personers Hyundai Palisade, og er næsten lige så lang som en stor Mercedes S-klasse.
E-GMP, som står for Electric-Global Modular Platform, er den Platform som skal huse de andre kommende elbiler fra Ioniq. Senere kommer en Ioniq 6 og Ioniq 7. 

Ioniq kommer med to batterier at vælge imellem. det ene er på 58kWh og det andet er på 72.6kWh.  Vælger man den med et 58kWh, har den kun en elmotor med 170 hk, trækker med de bagerste hjul og har 350Nm. 0-100 kan den gøre på 8,5 sekunder. Derimod bruger det 72,6kWh batteri to elmotorer, yder 306 hk, trækker med alle fire hjul og har 605Nm. Den kan gøre fra 0-100 på 5,2 sekunder.  Det også fortalt at den vil havde en WLTP-testet rækkevidde på over 480 km. 
Ioniq 5 kan oplades med en hurtig oplader eller det jeg før har kaldt for en dedikeret opladerstander. Det kan fx. oplader fra 10% til 80% på blot 18 minutter, og på fem minutter kan man oplade nok strøm til 100 km kørsel. I kabinen modtager den to store skærme. Begge er på 12,25", hvor det ene er et Digitalt instrumentering og det andet er et Infotainment Touchskærm. Sidespejlene er også digitale, og det er lidt som det man kender fra Honda e og Audi e-Tron.  Hyundai kalder dem for bare Digital Side Mirror eller bare DSMIoniq 5 får også et avanceret Head-Up Display, som kan vise navigationen eller ens fart i forruden. Hyundai er ikke i tvivl om at Ioniq 5, bliver den bil i klassen med mest rumlighed. Armlænet som Hyundai kalder for en  "Universal ø", kan rykkes frem og tilbage for at skabe mere plads. Det samme kan sæderne også. 


Den nye Ioniq 5 forventes at starte et stykke under 400.000 kr. når den engang kommer til Danmark.  Ioniq 5 skal nemlig passe ind sammen med biler som VW I.D 4, Skoda ENYAQ og Nissan Ariya. Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Hyundai Ioniq 5 - Fremtidens Familiebil er her.
Kommentér på:
Hyundai Ioniq 5 - Fremtidens Familiebil er her.
x