Hyundai Ioniq 5 N - Et elektrisk Angreb!!

Hyundai Ioniq 5 N - Et elektrisk Angreb!!

2887visninger 0 svar | 13. jul 2023Hyundai Ioniq 5 blev lanceret i 2021 og imponerede bilverdenen med sit unikke NEO-klassiske design, der kombinerede moderne teknologi med klassisk æstetik. Nu går det stærkt, for dette er den nye Ioniq 5 N. 

En KIA EV6 GT i et Hyundai-korset ?

Dem, der er bekendt med emnet, vil have kendskab til betydningen af "N". Det refererer faktisk til den koranske by Namyang og den tyske racerbane Nürburgring, hvor Ioniq 5 N  er blevet udviklet. Ioniq 5 N er således den allerførste elektriske udgave i N-serien og den første elektriske "sportsvogn" fra Hyundai.

Når man ser på de tekniske specifikationer, kan man se tydelige ligheder mellem Ioniq 5 N og dens søstermodel, KIA EV6 GT. Begge er fantastiske elbiler, der deler samme batterikapacitet på 84 kWh og har en imponerende ydelse på 575 hk. Dog går Ioniq 5 N endnu længere end blot 575 hk. Vi skriver 650 hk, 770Nm. Dette skyldes, at hjernen bag Hyundai's N-division, Albert Biermann, havde en vision om at skabe en ekstremt kraftfuld elektrisk "Super Hot Hatch". Om man pludselig kan kalde en Crossover for en GTi, kan måske diskuteres. Dog er det sikkert at Ioniq 5 N er en af de hurtigste elbiler på markedet.  
De 650 hk er dog kun tilgængelig med deres såkaldte N-Grind mode slået til. Topfarten er dog 260 km/h.  Når du træder ind i førerhuset, bliver du mødt af en digital speedometer, der viser det magiske hastigheder på op til 300 km/t. Kabinen byder på et forholdsvis genkendeligt design fra den normale Ioniq 5. 
Dog bliver man budt velkommen af  et sportsligt rat med et eksklusivt N-knap, som gemmer på muligheden for at kunne vælge N Drift Optimizer, N Pedal og N Race. Og lad os ikke glemme N Torque Distribution med en konfiguration, der lægger vægten på bilens bageste del - der gør at Ioniq 5 N kan opføre sig mere som en baghjulstrækket bil. Pedalerne og sidepanelerne er også dekoreret med et ternet flagmønster. Det er ægte racersæder med plads til en 3-punktssele. Ja, du hørte rigtigt. En racersikkerhedssele i en elektrisk bil, der er designet til dagligdagsbrug og familier.


Ioniq 5 N er den hurtigste og mest avancerede Hyundai til dato, hvilket er et resultat af betydelig udvikling siden 1992, da de først introducerede deres allerførste sportsvogn, S-Coupé. I dag er Ioniq 5 N på niveau med konkurrenterne Polestar 2 BTS, Ford Mustang Mach-E GT og KIA EV6 GT.
Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg
  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Hyundai Ioniq 5 N - Et elektrisk Angreb!!
Annonce